Tor Mikkel Wara

Fant brennbar væske under justisministerens bil

PST har ingen sikre spor etter den eller de som terroriserer og skaper hos frykt justisminister Tor Mikkel Wara og hans familie.

FESTET TIL BILEN: Det var festet et tøystykke til Wara-familiens bil. Familien selv meldte om den mistenkelige gjenstanden før politiet gjorde undersøkelser. Video: Bjørn Carlsen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I flere uker har justisminister Tor Mikkel Wara og hans familie vært utsatt for flere ubehagelige hendelser. Det begynte med at boligen i begynnelsen i desember i fjor ble tagget og tilgriset. Bensinlokket på familiens bil var også brutt opp. En hyssing som var festet til bensintankrøret, var forsøkt påtent.

Den 17. januar var det et branntilløp i søppelkassa på utsida av Waras hus. Og sist mandag ble et tøystykke med flasker bundet fast med knute i en krok under støtfangeren på bilen oppdaget.

BOMBEGRUPPA PÅ PLASS: Politiet i Oslo fikk like før klokka 19 mandag kveld fikk politiet melding om funn av en mistenkelig gjenstand utenfor justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo. Bombegruppa ble sendt ut for å undersøke gjenstanden, som de har konkludert med at ikke er farlig. Video: Bjørn Carlsen / Dagbladet Vis mer

Brennbar væske

Politiet mener tøystykket må ha blitt festet til bilen mens den har stått parkert et annet sted enn ved familien Waras bolig på Oslos vestkant. Tøystykket med flaskene var festet til støtfangeren, men har trolig blitt pakket opp under eksosanlegget, slik at det ikke ble oppdaget.

REAGERER: Erna Solberg kaller truslene mot Tor Mikkel Wara «helt uakseptable». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REAGERER: Erna Solberg kaller truslene mot Tor Mikkel Wara «helt uakseptable». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Statsminister Erna Solberg er opprørt over de ubehagelige hendelsene Wara og hans familie er utsatt for.

- Hærverket og truslene mot justisminister Tor Mikkel Wara og hans familie er helt uakseptable. Denne typen handlinger er en trussel mot vårt åpne og demokratiske samfunn. Politikere skal kunne påta seg verv for fellesskapet uten frykt, sier Solberg til Dagbladet.

Kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste – som etterforsker de alvorlige hendelsene mot Wara og hans familie – ønsker bare å bekrefte at etterforskningen pågår for fullt.

- Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å kommentere hvilke etterforskningsmessige skritt vi har tatt, sier Hugubakken.

Dagbladet får fra andre kilder bekreftet at det er funnet spor etter brennbar væske i flaskene fra den siste hendelsen.

Selv om PST har satt inn store ressurser, skal ni uker med intens etterforskning ikke ført til noe gjennombrudd.

STOR AKSJON: En rekke politifolk var utenfor boligen mandag kveld. Foto: Bjørn Carlsen
STOR AKSJON: En rekke politifolk var utenfor boligen mandag kveld. Foto: Bjørn Carlsen Vis mer

Ingen spor

PST skal ikke ha avdekket verken elektroniske spor eller andre konkrete spor som kan føre til en pågripelse.

- Vi ser svært alvorlig på hendelsene, og etterforskningen fortsetter for fullt, sier Hugubakken.

Etterforskerne skal være usikre på om det er en eller flere personer som står bak de tre hendelsene mot justisministeren og hans familie.

Andre trusler

Det er også på det rene at det generelle trusselbildet mot andre politikere skal være langt større, enn det som er registrert mot Wara. Etter hva Dagbladet erfarer skal det ikke være andre trusler mot justisministeren.

Flere andre politikere og kjente personer skal ha et større og mer omfattende trusselbilde. Det spesielle er at det i løpet av noen få uker er avdekket tre alvorlige hendelser, rettet mot Wara og hans familie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer