Tor Mikkel Wara

Fant brennbar væske under justisministerens bil

PST har ingen sikre spor etter den eller de som terroriserer og skaper hos frykt justisminister Tor Mikkel Wara og hans familie.

FESTET TIL BILEN: Det var festet et tøystykke til Wara-familiens bil. Familien selv meldte om den mistenkelige gjenstanden før politiet gjorde undersøkelser. Video: Bjørn Carlsen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I flere uker har justisminister Tor Mikkel Wara og hans familie vært utsatt for flere ubehagelige hendelser. Det begynte med at boligen i begynnelsen i desember i fjor ble tagget og tilgriset. Bensinlokket på familiens bil var også brutt opp. En hyssing som var festet til bensintankrøret, var forsøkt påtent.

Den 17. januar var det et branntilløp i søppelkassa på utsida av Waras hus. Og sist mandag ble et tøystykke med flasker bundet fast med knute i en krok under støtfangeren på bilen oppdaget.

Brennbar væske

Politiet mener tøystykket må ha blitt festet til bilen mens den har stått parkert et annet sted enn ved familien Waras bolig på Oslos vestkant. Tøystykket med flaskene var festet til støtfangeren, men har trolig blitt pakket opp under eksosanlegget, slik at det ikke ble oppdaget.

Statsminister Erna Solberg er opprørt over de ubehagelige hendelsene Wara og hans familie er utsatt for.

- Hærverket og truslene mot justisminister Tor Mikkel Wara og hans familie er helt uakseptable. Denne typen handlinger er en trussel mot vårt åpne og demokratiske samfunn. Politikere skal kunne påta seg verv for fellesskapet uten frykt, sier Solberg til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer