Fant brevet etter 19 år

Som sjuåring kastet hun en flaskepost i Glomma. 17. mai ble hun kontaktet av et ukjent nummer.

DUKKET OPP ETTER 19 ÅR: Oda Mikkelsen Vålstuen var sju år da hun sendte en flakepost i Glomma. Som 26 -åring er hun nå kontaktet av finneren. Foto: Privat
DUKKET OPP ETTER 19 ÅR: Oda Mikkelsen Vålstuen var sju år da hun sendte en flakepost i Glomma. Som 26 -åring er hun nå kontaktet av finneren. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er merkelig, men jeg husker fortsatt den dagen, sier Oda Mikkelsen Vålstuen (26) til Dagbladet.

Den 3. oktober 2004, for snart 19 år siden, var hun på besøk hos besteforeldrene sine på Åsta i Åmot i Innlandet.

For det hun mener var både første og siste gang, fikk den da sju år gamle jenta hjelp av faren sin til å skrive et brev og sende det i en flaskepost i Glomma.

17. mai, snart 19 år seinere, ble hun kontaktet av et ukjent nummer.

- Reist 12 mil

I meldingen fikk Vålstuen spørsmål om hun var den samme Oda M. Vålstuen fra Elverum som hadde kastet flaska i Glomma oktoberdagen i 2004.

Til avisa Mitt Kongsvinger, som først omtalte saken, forteller finneren Jan Rune Hansen at det var hans tre år gamle barnebarn, Anne Scheen, som sammen med ham hadde oppdaget flaska i vannkanten ved Norsfossen i Brandval.

Flaska, som nå måtte åpnes med tang, har altså reist omkring 12 mil og passert flere stryk og kraftverk før den ble funnet igjen 19 år seinere.

Med en sjuårings håndskrift og med blokkbokstaver, står det følgende i brevet:

«Hei! Denne flaskeposten ble kastet i Glomma ved Åsta den 3/10 -04 av Oda M. Vålstuen fra Elverum. Ring hvis du finner den»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer