Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fant britisk pass på cella til French

Britisk UD undersøker nå om passet er gyldig - og hvor det kom fra.

I RETTEN: Joshua French skal ha hatt et britisk pass på cella, som politiet fant under en razzia fredag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
I RETTEN: Joshua French skal ha hatt et britisk pass på cella, som politiet fant under en razzia fredag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA (Dagbladet): Det var i går at Dagbladet meldte at det var funnet et pass på cella til French. Passfunnet ledet til at French ble straffet.

Passet ble funnet under en razzia fredag, etter at French natt til fredag hadde fått vaktene etter seg fordi han brukte spraymedisin på cella.

Nå bekrefter den britiske diplomaten Edward Roberts, som er til stede i rettssalen i Ndolo-fengselet i Kinshasa, at det var et britisk pass som ble funnet.

- Vi er blitt kontaktet om det britiske passet, og vi har spurt om å få vite passnummeret. Vi vet ikke om det er utløpt eller om det fortsatt er gyldig. Vi undersøker om det er et gyldig dokument, sier Roberts.

Han understreker imidlertid at han ikke selv har sett passet.

Den britiske diplomaten sier det ikke er han som har gitt French det angivelige passet, og at britiske myndigheter vil nå finne ut de de kan rundt passet.

- Vi prøver å finne ut det vi kan om passet nå, sier Roberts.

Da French og Tjostolv Moland ble pågrepet i 2009 hadde de bare norske pass på seg. French er både britisk og norsk statsborger.

Advokat Hans Marius Graasvold har vært ukjent med at French skal ha oppbevart et pass på cella.

- Jeg vet ikke om det er et gyldig pass eller hva det er. Det er uansett ingen grunn til at han skal ha et pass på cella, sier Graasvold til Dagbladet.

Hele Norges coronakart