Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant Britney og Snoopy i Saddams palasser

Den irakiske makteliten hatet USA, men så på Gudfaren og lot barna høre på Britney Spears.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inne i Saddams palasser

Den siste uka har amerikanske invasjonssoldatene tatt Saddams palasser, inntatt Bagdad og tilsynelatende vunnet mange irakiske hjerter. Men Iraks øverste elite har vært immun mot både sjarm og bomber fra USA og Storbritannia. Det få har visst, er Saddam og hans nærmeste medarbeidere, som gang på gang har rakket ned på vestlig kultur, ser på amerikanske filmer, leser amerikanske bøker og hører amerikansk musikk.

Så på Gudfaren

Saddams nære medarbeider Tariq Aziz har etterlatt seg et bibliotek fullt av amerikanske bøker i sitt palass ved Tigris. Sammen med bøkene av og om den iranske lederen ayatollah Khomeini, sto boka til USAs kjente politiker Henry Kissinger og flere bøker om George Bush den eldre.

Aziz har også skaffet seg en av bøkene til stjernejournalisten og Nixon-felleren Bob Woodward. Boka handler om Ronald Reagen og CIAs hemmelige kriger. Han har også lest en amerikansk bok om krigen i Kuwait, i tillegg til David Irvings bok om Hitler.

Ingen skal si at Aziz ikke har studert fienden.

Men Aziz har ikke bare studert amerikansk litteratur for å lære mer om fienden. Selv har han åpenbart en viss glede av Hollywood-filmer. I hylla sto den søtladne gla'filmen Søvnløs i Seattle sammen med femti andre filmer. Aziz har også sett Gudfaren og flere actionfilmer med Bruce Lee.

På badet har noen av kvinnene i familien etterlatt seg sitt lesestoff: Flere bunker med damebladene Cosmopolitan og Vanity Fair, sammen med flere slitte utgaver av Danielle Steeles kjærlighetsromaner.

Britney på veggen

Rett ved siden av palasset til Aziz ligger et av Saddams egne palasser. Etterretningstjenesten er usikker på hvor mye tid Saddam selv har brukt i palasset, som kan ha blitt benytter mest av kvinner og barn.

Her har soldatene funnet postere av Britney Spears og Snoopy på barnerommet. På veggene var det også bilder fra Disney World. Barna lekte med amerikanskprodusert leketøy og kosedyr som viser amerikanske figurer, for eksempel Skippern. Ved siden av en adventskalender lå det figurer av Edderkoppen, Lynvingen og de syv dvergene.

(Kilder: Spiegel, Washington Post)

POPULÆRKULTUR: Barna til Saddam har dyrket Britney Spears...
.. og amerikanske tegneseriefigurer.
LUKSUS: Mens irakere har sultet, har lederne deres levd det søte liv. Dette palasset var et av de første amerikanerne inntok. På toppen står en byste av Saddam.
BOMBET I STYKKER:</B> Soldatene gjennomsøker et palass som har blitt bombet i stykker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media