CANNABISPLANTASJE: På denne gården fant politiet det de omtaler som en profesjonell cannabisplantasje, og mellom 50 og 100 hunder. Foto: FREDDIE LARSEN
CANNABISPLANTASJE: På denne gården fant politiet det de omtaler som en profesjonell cannabisplantasje, og mellom 50 og 100 hunder. Foto: FREDDIE LARSENVis mer

Fant cannabisplantasje og nærmere hundre hunder på låve

To personer pågrepet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet aksjonerte søndag formiddag mot en gård i Flateby i Enebakk. 

På en låve fant de mellom 50 og hundre hunder, samt en cannabisplantasje, det melder Romerikes blad

- Politiet var på gården angående et annet oppdrag og snublet nærmest over hasjplantasjen, sier seksjonsleder for etterforskning, Trond Vennatrø, ved Follo politidistrikt til Dagbladet. 

To pågrepet - Vi har pågrepet to personer i saken. Det dreier seg av to menn i 30-årene, de to er ikke norske statsborgere.

Politiet omtaler plantasjen som en profesjonell plantasje med flere hundre planter, men kan ikke si akkurat hvor mye det dreier seg om. 

- Det ligger i kortene at det dreier seg om en hel del, sier Vennatrø. Vi har politi som holder vakt på gården i natt, og i setter i gang med krimtekniske undersøkelser i morgen. 

Har dere avhørt de to som er pågrepet?

- Nei, vi avhører disse mandag, avslutter Vennatrø. 

Tips fra naboer  Dagbladet kjenner til at det skal ha vært naboer som ringte politiet angående hundelarm fra gården. Da de kom til stedet skal de altså ha funnet mellom 50 og 100 hunder, samt den nevnte plantasjen.

Politiet tar nå vare på hundene og er i dialog med Mattilsynet om hva som skal skje med disse videre.

- Mattilsynet reiser ut til gården søndag kveld for å undersøke forholdene, sier Vennatrø.