Fant containere med kastevåpen

Dansk politi har gjort flere beslag av brostein, spisse jernstenger og annet tungt skyts til bruk i demontrasjoner mot EU-toppmøtet. 6000 politifolk og en rekke garasjer bygd om til fangebur står klar for å stanse voldelige aktivister i Købehanvn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet regner med at 15 000 - 20 000 personer vil delta i demonstrasjonene mot toppmøtet i morgen. De aller fleste planlegger å demonstrere fredelig, men noen har andre planer. At morgendagen også er starten på den danske julebordsesongen vil ikke gjøre kaoset mindre.

Etter tips fra publikum har politiet i København funnet flere lagre av brostein og spisse jernstenger. Ve det venstreradikale «Børnehuset» i indre by ble det i følge Jyllands-Posten funnet flere containere fulle.

Politiet har også vært travelt opptatt med å rydde vekk løse brostein og søppeltønnelokk i sentrum. Avisen Ekstrabladet er spesielt bekymret for området «Gammel Strand» like ved Christiansborg. Her flyter det med løse brosten, gamle paller og smadrede betongrør, som kan brukes som kastevåpen og til barrikader.

«En dødbringende gave til aktivistene» skriver Ekstrabladet med sin sedvanlige sans for å smøre på en god del ekstra.

Arresterte teatertropp

Politiets årvåkenhet gir også enkelte kuriøse innslag. I går ble ni østeuropeere innbrakt, mistenkt for å ha planlagt voldelige aksjoner. Ved pågripelsen fant politiet hvite heldrakter og hjelmer, nettopp den bekledning politiet venter de mer hardcore demonstrantene vil bruke, skriver Jyllands-Posten. Det ble også funnet stikkvåpen.

Senere på dagen viste det seg at østeuropeerne var deltagere i en teatergruppe på gjennomreise, og at de mistenkelige gjenstandene rett og slett var rekvisitter.

Program for toppmøtet

Planlagte demonstrasjoner i København

program

<B>6000: Politiet var tirsdag samlet for å forberede