Fant datter etter tre år

BANGKOK (Dagbladet): - Mamma! sa den sjuårige tiggerjenta da en kvinne la en slant i det utstrakte begeret. Moren gjenkjente sin lille datter som ble kidnappet utenfor svigermorens hus øst i Thailand i 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun ble hindret av et bandemedlem da hun ville ta datteren med seg, men politiet grep inn. Mor og datter kunne gjenforenes etter tre grusomme år.

Episoden skjedde på turistgata Soi Bangla i Patong Beach i Phuket like før jul.

Politiet reddet ytterligere to smågutter fra gangsternes klør. Den ene, en seksåring, var så dopet av narkotika at han måtte bringes til sykehus for behandling.

En bande bestående av seks kambodsjanere ble arrestert, og deres politiforklaring gir innsikt i en grusom og brutal verden.

Barna blir slått for at folk skal synes synd på dem, og ofte blir de gitt narkotika slik at de kan holde seg våkne til langt på natt. I enkelte tilfeller skal de også ha amputert hender og underarmer for at småbarna skal vekke mer sympati.

De tidligere svigerforeldrene til moren har stilt seg tvilende til om det virkelig er deres barnebarn som nå har kommet til rette.

- Jeg håper det er riktig, sier bestefaren, men legger til at en slik tilfeldighet er vanskelig å tro på.

De har foreløpig ikke møtt sjuåringen. Moren gjenkjente datteren på arr på kroppen, i hodet og på hendene. Denne uka ble begge fløyet til Bangkok for å gjennomgå en DNA-test. Resultatet foreligger om en måned.

- Hun gjenkjente meg straks, og jeg vet det er min datter, hevder moren.