Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant datteren naken i senga

Familiefaren, som hadde skaffet 27-åringen hus og arbeid, gikk amok da han fant 27-åringen naken i senga med sin 16 år gamle datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett mener det forelå særegne formildende omstendigheter i saken, der familiefaren slo 27-åringen flere ganger i ansiktet, slik at han fikk brudd på underkjeven, feilstilt bitt og nedsatt følelse i underleppa.

Påtalemyndigheten ville at familiefaren skulle sone 120 dager i fengsel, men Høyesterett kom fram til at straffen burde settes til betinget fengsel i sju måneder.

Fikk bo i huset

27-åringen ble sykmeldt i fem uker. Den direkte foranledningen til voldsepisoden var at familiefaren og hans kone fant 27-åringen og den ene datteren sin sovende i samme seng i kjellerleiligheten i familiens hus.

Familiefaren ble i tingretten dømt til fem måneders betinget fengsel, mens lagmannsretten satte straffen til 150 timers samfunnsstraff.

Flertallet i Høyesterett mener det er formildende omstendigheter i saken. Farens familie hadde over tid slitt med sønnens narkotikamisbruk og kriminalitet. 27-åringen var en venn av sønnen og hadde de samme problemene. Familiefaren forsøkte å rehabilitere dem begge. Han lot dem bo i sitt eget hus, og de fikk arbeid i hans bedrift.

Skapte frykt

-  Jeg opplevde det som et grovt tillitsbrudd fra 27-åringen, som hadde lovet å holde avstand til døtrene mine, sa familiefaren i retten.

Høyesterett mener at hans tap av besinnelse måtte ses på bakgrunn av at sønnen og fornærmede var i ferd med på ny å oppsøke narkotikamiljøet, og at dette skapte frykt hos domfelte for at også datteren nå var i ferd med å bli en del av fornærmedes miljø.

En dommer i Høyesterett stemte for at anken fra påtalemyndigheten skulle tas til følge, og at mannen skulle dømmes etter påtalemyndighetens påstand om 120 dagers ubetinget fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media