Fant den beryktede seriemorderens siste offer

Kypriotisk politi har funnet levningene etter Sierra Granze (6), som er antatt å være Nicos Metaxas' sjuende og siste offer.

LETER: Her leter politiet med sonar etter de savnede kvinnene i innsjøen Kokkini Limni. Nicos Metaxas har i politiavhør sagt at han har drept fem kvinner og to barn. Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFP
LETER: Her leter politiet med sonar etter de savnede kvinnene i innsjøen Kokkini Limni. Nicos Metaxas har i politiavhør sagt at han har drept fem kvinner og to barn. Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFPVis mer

Saken har sendt sjokkbølger gjennom innbyggerne på Kypros:

Nicos Metaxas (35) har innrømmet å ha drept fem kvinner og to barn, og er med det lokale medier omtalte som den første seriemorderen i øynasjonens historie.

Det hele startet da en gruppe turister gjorde et grufullt funn i ei nedlagt gruve ved landsbyen Mitsero. Der fant utlendingene liket av en naken og fastbundet kvinne.

Funnet i den oversvømte gruva ble starten på en intensiv jakt på det som skulle vise seg å være den tidligere offiseren Metaxas. Seinere har politiet funnet flere lik, og nå det som er antatt å være det siste av Metaxas' ofre:

Seksåring funnet

INNRØMMER SKYLD: Nicos Metaxas sier at han har drept kvinnene og barna. Foto: Via Facebook/AFP
INNRØMMER SKYLD: Nicos Metaxas sier at han har drept kvinnene og barna. Foto: Via Facebook/AFP Vis mer

Det som antas å være levningene etter seks år gamle Sierra Graze ble funnet i innsjøen Memi sørvest for Nicosia onsdag. Det melder Cyprus Mail. Graze er datteren til Mary Rose Tiburcio, som ifølge Sky News er det første offeret som ble funnet.

Ifølge Cyprus Mail har leteaksjonen pågått i to måneder. Det skal ha vært en spesielt vanskelig oppgave da vannet er rundt 60 meter dypt og består av flere juv under vann.

Det er Metaxas selv om har ledet politiet til stedet.

Seks dager etter det første likfunnet fant politiet et nytt nakent drapsoffer i den samme gruvesjakta hvor Mary Rose ble funnet. Liket hadde ligget lenge i vannet, og tilstanden gjorde det først umulig å komme med en sikker identifisering.

Samtlige av de drepte er utenlandske, og det klare flertallet er av filippinsk opprinnelse.

VANSKELIG SØK: Politiet har uttalt at søket etter kvinnene har vært vanskelig. Blant annet fordi Metaxas sier han dumpet flere av dem i Kokki Limni - der utslippet gjør vannet så surt at det nesten ikke finnes liv der. Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFP
VANSKELIG SØK: Politiet har uttalt at søket etter kvinnene har vært vanskelig. Blant annet fordi Metaxas sier han dumpet flere av dem i Kokki Limni - der utslippet gjør vannet så surt at det nesten ikke finnes liv der. Foto: Iakovos Hatzistavrou / AFP Vis mer

Innrømmer grusomme detaljer

Ifølge Cyprus Mail er det ventet at Metaxas, som er i politiets varetekt, blir siktet for blant annet drap, kidnapping, voldtekt og forsøk på å ødelegge bevis.

I håndskrevne brev skal han ha innrømmet grusomme detaljer.

I den ti sider lange håndskrevne tilståelsen han ga til politiet har Metaxas forklart at han puttet noen av likene i kofferter, som han så kastet ut i den kunstige innsjøen Kokkini Limni – som ligger like ved gruvesjakta hvor de første to drapsofrene ble funnet.

Kokkini Limni er også kjent under navnet «den røde sjøen» som følge av utslipp som gjør vannet så surt at det nesten ikke er liv i innsjøen.

Metaxas har, ifølge Cyprus Mail, forklart til politiet at han dumpet tre av ofrene i «den røde sjøen». De tre skal være Maricar Valdez Arquila fra Filippinene, som forsvant i desember 2017 samt mora Florentina Bunea (36) og datteren Elena Natalia Bunea (8), som forsvant 30. september 2016.

– Brutalt

For en drøy måned siden fant politiet det de antok var det andre barnet Metaxas hevder å ha drept i en innsjø vest for Nicosia.

Og da politiet fant enda et lik i en koffert, uttalte politisjef Kypros Michaelides:

Jeg har aldri sett slik brutalitet.

Metaxas skal ha møtt ofrene sine på nettet. De fleste av dem jobbet som hushjelper på Kypros og forsvant i tidsperioden september 2016 til august 2018.

Også for folk i ledende stillinger har saken fått etterspill. Torsdag 2. mai trakk justisministeren på Kypros seg. Dagen etter sparket president Nikos Anastasiades politisjef Zacharias Chrysostomou