<strong>TANN I MATEN:</strong> Vy Luong (24) fant denne tanna i spagettien da hun skulle legge restene fra gårsdagens middag over i en matboks. Foto: Privat
TANN I MATEN: Vy Luong (24) fant denne tanna i spagettien da hun skulle legge restene fra gårsdagens middag over i en matboks. Foto: Privat Vis mer

Fant denne tanna i pasta-middagen

- Jeg tenkte bare «æsj, at jeg har vært borti dette».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vy Luong (24) skulle legge rester fra gårsdagens pastamiddag i en matboks.

Da oppdaget hun plutselig en gulaktig tann midt blant spagettisnørene.

- Jeg ble skikkelig kvalm og mista matlysten helt. Jeg fikk ikke lyst på frokost, for å si det sånn, sier hun til Dagbladet.

Hørte en skarp lyd Dagen før var den 24 år gamle studenten fra Siggerud i Akershus på besøk hos familien sin. Hun hjalp blant annet foreldrene å lage pasta bolognese, før hun dro for å treffe noen venner. Familien spiste middagen uten å merke noe spesielt.

- Jeg kom tilbake til foreldrene mine på kvelden, tenkte det var seint og ville heller spare porsjonen min til lunsjen på skolen. Det var derfor tidlig om morgenen da jeg oppdaget tanna, sier Vy.

Spagettien og kjøttsausen var fortsatt i hver sin kjele, og hun brukte en gaffel til å ta pastaen ut av gryten.

- Plutselig hørte jeg en veldig skarp lyd, som når du gnir en gaffel mot en kjele. Jeg syntes det var merkelig, fordi jeg var ikke nede i bunnen med gaffelen. Derfor tok jeg hånda ned i gryta og da kjente jeg noe rundt. Da jeg tok den opp, så jeg at det var en tann, sier hun.

- Fryktelig Luong sier ingen i familien har mistet noen av tennene sine, og hun tror ikke tannen lå i pastapakka, for da mener hun at hun hadde sett den da de laget maten. Hun tror derfor tanna må ha kommet fra margarinen de brukte i pastaen.

- Faren min brukte en kniv og tok av den smørblokken som var igjen i pakka. Så lot vi den smelte i bunnen før vi rørte om.

I ettertid synes 24-åringen det er guffent å tenkte på at hun og foreldrene spiste pasta fra samme gryte dagen før.

- Jeg tenkte bare «æsj, at jeg har vært borti dette her». Jeg blir dårlig bare av å tenke på det, det er så uhygienisk, sier hun.

- Det er masse bakterier i menneskets munn, bare å tenke at tannen har vært i maten vår, er helt fryktelig.

- Gode rutiner Margarinpakka var fra Soft Flora, og kvalitetssjef i Mills, Paul Aitkenhead, stiller seg undrende til at 24-åringen kan være sikker på at tanna kom fra margarinen.

- Vi har selvsagt rutiner i margarinfabrikken med tanke på å sikre våre produkter. Vi kan blant annet nevne at margarinen passerer en sil og hele pakkeprosessen foregår i en lukket maskin. Det er også gode rutiner som sikrer emballasjen vi benytter, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Han skjønner imidlertid godt at hun reagerer, og skulle gjerne sett at hun hadde kontaktet dem.

- Vi ønsker at forbrukere tar kontakt med oss om det de opplever med våre produkter, og det er derfor beklagelig at forbrukeren har valgt å gå direkte til pressen uten å ta opp saken med oss.

<strong>MISTET MATLYSTEN:</strong> Dette skulle egentlig vært Luongs lunsj. Foto: Privat
MISTET MATLYSTEN: Dette skulle egentlig vært Luongs lunsj. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer