Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant detonatorer i penner

På tre av stedene det eksploderte i Mumbai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tirsdag ble 190 mennesker drept i åtte eksplosjoner på tog i Mumbai i India.

Nå har det blitt funnet detonatorer gjemt i penner på minst tre av stedene der bombene eksploderte, ifølge CNN.

Etterforskere tror detonatorene kommer fra bomber laget av RDX, en av de mest kraftfulle militære eksplosivene som finnes.

Visste om angrep

Detonatorene ble funnet på stasjonene Matunga, Mahim og Borivili. Indiske myndigheter sier det ser ut til at bombene har blitt plassert på tog som reiste fra togstasjonen Churchgate i Mumbai.

Politiet tester nå også en skinnbag som har blitt funnet på en av stasjonene, for å se om denne har noen forbindelse med terrorangrepet.

Indiske myndigeter har sagt at de visste om at et angrep kunne komme, men at de ikke visste tid og sted.

Ingen tar ansvar

EKSPLODERTE: Åtte eksplosjoner rammet toglinjen i Mumbai i går. 190 mennesker ble drept og rundt 700 skadd. Foto: Reuters/Scanpix
EKSPLODERTE: Åtte eksplosjoner rammet toglinjen i Mumbai i går. 190 mennesker ble drept og rundt 700 skadd. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for terrorangrepet mot en av de mest trafikkerte togbanene i verden. 4,5 millioner mennesker reiser daglig på Western Railway, toglinjen som ble angrepet.

Mer enn 700 mennesker ble skadet i ekplosjonene

Slektninger og venner lette desperat etter sine kjære. Det har blitt hengt opp lapper og bilder av savnede på togstasjoner, og det jobbes nå med å identifisere skadde og drepte.

image: Fant detonatorer i penner
LETER: Etterforskere ser gjennom baggasjen til passasjerer.