Mexico:

Fant dette på flyplass

Nylig ble det gjort funn av fire hodeskaller på en flyplass i Mexico. Hodeskallene var pakket inn i plast og aluminiumsfolie.

FANT HODESKALLER: Nasjonalgarden stanset denne pakken med hodeskaller på flyplassen i Querétaro. Foto: Nasjonalgarden
FANT HODESKALLER: Nasjonalgarden stanset denne pakken med hodeskaller på flyplassen i Querétaro. Foto: Nasjonalgarden Vis mer
Publisert

Fredag opplyste Nasjonalgarden i Mexico at de nylig stanset en pakke som inneholdt fire hodeskaller som tilsynelatende stammer fra mennesker. Pakken ble stanset på flyplassen i Querétaro.

Nasjonalgarden oppgir at hodeskallene var pakket inn i plast og aluminumsfolie, og at de ble stanset under en røntgenkontroll på flyplassen.

Foto: Nasjonalgarden
Foto: Nasjonalgarden Vis mer

Manglet tillatelse

Lokale myndigheter opplyser at en kurer skulle frakte pakken fra delstaten Michoacán, som regnes som en av de mest voldelige områdene i Mexico, til Manning i delstaten South Carolina i USA, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I Mexico er det påkrevd med en gyldig spesialtillatelse fra helsemyndighetene for å frakte menneskelige levninger, noe kureren ikke hadde.

Hodeskaller

Det rapporteres om funn av hodeskaller i Mexico med jevne mellomrom. Dagbladet har omtalt arkeologiske funn av hodeskaller i både 2015 og 2017, i tillegg til politiets funn av hodeskaller i 2019 i forbindelse med en ransaking.

I sistnevnte artikkel vises det til at urfolk i delstaten Campeche pleier å grave opp levninger fra døde familiemedlemmer for å rengjøre dem i forbindelse med feiringen av De dødes dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer