Fant disse hjerteknuserne i knyttet plastpose i søpla

Hjerteskjærende funn på kjøpesenter i Drammen i helga.

DUMPET: På lørdag ble fire kattunger  funnet i en gjenknyttet plastpose i en søppelkasse inne på Gulskogen kjøpesenter i Drammen. Foto: SPCA Buskerud
DUMPET: På lørdag ble fire kattunger funnet i en gjenknyttet plastpose i en søppelkasse inne på Gulskogen kjøpesenter i Drammen. Foto: SPCA BuskerudVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Lørdag ettermiddag gjorde en tilfeldig forbipasserende kvinne et grotesk funn på Gulskogensenteret i Drammen, skriver dt.no.

- Grotesk Kvinnen reagerte da hun hørte klynking fra ei søppelbøtte ved en benk inne på kjøpesenteret. Da hun undersøkte innholdet i søpla, viste det seg at fire to uker gamle kattunger lå i en gjenknyttet plastpose.

- Dette er grotesk, ja mishandling, rett og slett, sier styremedlem og frivillig Veronika Steiner i dyrevernorganisasjonen SPCA Buskerud til Dagbladet.

Steiner er ikke i tvil om at kvinnen som fant kattungene reddet livene til de små.

- Jeg tror hun kom i grevens tid. Når kattunger legges i en pose som blir knyttet igjen, vil det ikke ta mange minuttene før de blir kvalt. Vi kan ikke forstå hva vedkommende som har gjort dette har tenkt, sier Steiner.

Håper på etterforskning SPCA Buskerud håper kjøpesenteret har overvåkingsbilder som kan knytte en person til ugjerningen.

- Vi håper virkelig politiet vil etterforske denne saken, og samarbeider gjerne med både politi og Mattilsynet, sier Steiner. Hun påpeker at det i denne saken er snakk om straffbar dyremishandling.

Kvinnen som fant kattungene tok dem midlertidig med hjem til seg selv, før de ble hentet av SPCA og tatt med til undersøkelser hos dyrlege.

Ønsker nye eiere Nå håper dyrevernorganisasjonen at det vil melde seg nye eiere som kan ta seg av kattungene. De er friske og fine, men bærer litt preg av å savne mammaen sin.

- De er fantastisk søte, sier Veronika Steiner.

Inntil kattungene er store nok til å få nye eiere, er de midlertidig plassert i et fosterhjem hvor de får den pleien de trenger. Det er snakk om to hankatter og to hunkatter.

Interesserte nye eiere kan kontakte SPCA Buskerud gjennom adopsjonsansvarlige Heidi på ha@spca.no eller på telefon 92863688. Organisasjonen kan også nås via deres Facebook-side.