Fant DNA-spor i Monikas (8) håndflate

Det ga politiet gjennombrudd i saken.

DREPT: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i 2011. Foto: Politiet / ABC Nyheter
DREPT: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble funnet død i 2011. Foto: Politiet / ABC NyheterVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En DNA-prøve fra Monika Sviglinskajas (8) håndflate fra 2011 førte til pågripelsen av hennes tidligere stefar (32) mandag. Stefaren er nå siktet for drap.

Ifølge VG uttalte litaueren seg om det mistenkelige dødsfallet i et intervju noen uker etter dødsfallet.

- Alle litauere i Bergen vet at lille Monika ble drept. Det mener også politiet, men de klarer ikke å finne ut av alle omstendighetene rundt denne hendelsen, sa han.

Onsdag blir han framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett, siktet for å ha drept åtteåringen. Han nekter straffskyld og sier han ikke har noe med drapet å gjøre.

Henlagt Dødsfallet ble henlagt ni måneder etter at politiet fant henne død på Sotra. Politiet mente hun hadde tatt sitt eget liv. I intervjuet fra 2011 avviste stefaren at dette kunne stemme.

- Moren fortalte alltid Monika at hun ikke måtte åpne døren for folk hun ikke kjente. Alle som kjente Monika kan garantere at hun aldri ville ta livet sitt, det er absurd. Hun var en lydig jente, som aldri gjorde noe galt, sa han.

Den tidligere stefaren er tidligere avhørt i saken, men da kun som vitne. DNA-sporene fra Monikas håndflate ble analysert også den gang, men uten at resultatene pekte på 32-åringen.

- Må få konsekvenser Tidligere politietterforsker Finn Abrahamsen mener henleggelsen av saken må få konsekvenser for tjenestemenn i Bergen-politiet.

- Det er de som har tatt de gale beslutningene, uten å høre på andre. De bør selvfølgelig ta dette innover seg. Her er det ting som jeg mener absolutt burde få konsekvenser, sier Abrahamsen til NRK.

- Jeg forstår at det er takket være moren og privatetterforskeren at dette har kommet så godt ut som det til slutt har gjort, sier Abrahamsen.

Påtaleansvarlig Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt vil ikke at enkelte tjenestemenn skal holdes ansvarlig.

- Jeg tar avstand fra å gå løs på enkeltpersoner her. Jeg vet at de som har jobbet med denne saken, har jobbet samvittighetsfullt etter beste evne, sier han.

(NTB)