Manshaus-saken

Fant DNA-test på gutterommet

Elektroniske bevis mot Philip Manshaus (22) legges fram i retten.

«RASEBEVISST»: Philip Manshaus (22) har oppgitt behov for å beskytte «det europeiske folk» som et hovedmotiv for drapet og angrepet han er tiltalt for. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
«RASEBEVISST»: Philip Manshaus (22) har oppgitt behov for å beskytte «det europeiske folk» som et hovedmotiv for drapet og angrepet han er tiltalt for. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Draps- og terrortiltalte Philip Manshaus (22), som har framstilt seg som en iherdig jødehater i retten, tok kort tid før drapet og angrepet en DNA-test - gjennomført av et israelsk selskap, kommer det fram i retten i dag.

I dag legger flere politetterforskere fram elektroniske spor som dokumenterer oppkjøringen til og gjennomføringen av drapet på Johanne Ihle-Hansen (17) og angrepet på Al-Noor-moskeen 10. august i fjor.

- Hyppig aktivitet

Politioverbetjent Mads Helland Astrup fra Oslo politidistrikt redegjør blant annet for Manshaus' aktivitet sporet opp via enhetene hans - hovedsakelig en Apple MacBook og en Google Pixel-mobil.

Astrup legger fram bevis på at den draps- og terrortiltalte bærumsmannen tok en DNA-test hos MyHeritage - et selskap basert utenfor Tel Aviv som hjelper folk med å spore slekta og etnisiteten sin.

- Vi ser hyppig aktivitet og kontakt med MyHeritage. I juli 2019 er han inne på ei side med resultat av en DNA-prøve, sier Astrup.

Etterforskeren opplyser også at det 12. august, to dager etter angrepet, ble funnet en pakke med en DNA-test fra det israelske selskapet på 22-åringens rom hjemme på Eiksmarka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer