Fant død baby i gangtunnel

I en rekkehusidyll i Sverige fant Mikael og Marie Ericsson ei nyfødt jente lørdag kveld. Hun lå død innsvøpt i et hvitt laken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mikael og Marie Ericsson gikk en tur med hunden, da de fant et livløst barn i en gangtunnel nord for Stockholm lørdag kveld. Marie skrek ut i sjokk:

- Gud, det er en død baby!

I dagens utgave av den svenske avisa Expressen forteller ekteparet som fant spedbarnet om det grusomme funnet. Da Mikael og Marie kom til tunnelen, stoppet plutselig hunden opp, før den gikk bort til det som så ut som en tøyhaug. De tenkte ikke så mye over det, og gikk videre. En halvtime seinere ville imidlertid Marie undersøke tøyet nærmere, ettersom det var blodflekker på det.

Da de igjen kom til tunnelen, fant ektemannen en pinne og vendte på tøyet. Det var da det forferdelige synet møtte dem.

Pakket inn

Gjennom lakenet kunne de se en spedbarnshånd, et lår, et kne og navlestrengen. På lakenet så de flekker av tørket blod.

- Jeg fikk frysninger på kroppen, forteller Mikael til Expressen.

Spedbarnet lå «innpakket» i et hvitt laken med et bånd rundt.

- Jeg går ut ifra at mammaen ville at det skulle se fint ut, sier Mikael.

Marie er sikker på at moren som dumpet babyen ville at noen skulle finne den.

- Hvis ikke kunne hun jo kastet ungen i en container. Jeg er sikker på at dette er et rop om hjelp.

Svensk politi har innledet en desperat jakt etter moren etter det makabre funnet. Politiet har gått fra dør til dør, og kontaktet alle aktuelle sykehus i nærheten. Personer som oppholdt seg i nærheten av funnstedet, har også blitt avhørt. Så langt uten å bringe etterforskningen videre.

- Ta kontakt

Leger har dokumentert at den lille jenta var nyfødt, og at hun ikke kan ha ligget mer enn et par timer i tunnelen.

- Vi håper at mammaen tar kontakt med oss, eller at noen så at barnet ble lagt på bakken. Denne kvinnen trenger trolig støtte og hjelp. Det er ingen person som klarer å håndtere en slik situasjon uten å ha det skikkelig dårlig, sier politisjef Jörgen Karlsson.

I dag blir kroppen til spedbarnet obdusert av rettsmedisinere. Ifølge Expressen har politiet så langt tre teorier om hva som kan ha skjedd:Moren har født et dødt barn, svøpt det i et laken og lagt det i tunnelen.Hun kan også ha født barnet og lagt det levende på plassen.Mest sannsynlig er det derimot at mammaen har født barnet og drept det selv i panikk.

Professor i psykologi ved Stockholms universitetet, Sven-Åke Christiansson, har studert mange liknende saker og sier at mønsteret pleier å være det samme.

Rop om hjelp

- Moren innser at hun ikke kan ta vare på barnet, og kveler eller slår sitt nyfødte barn. Men ettersom hun gjør det i panikk, ser hun ikke på seg selv som en morder, sier han til Expressen.

Christiansson sier også at det faktum at moren har lagt den lille jenta på et sted hun lett blir funnet, betyr at moren vil fortelle hva som har hendt - men at hun ikke vet hvordan hun skal gjøre det.

- Mest sannsynlig blir moren funnet ganske raskt. Det pleier å være noen som bor i området der barnet ble funnet.

FUNNSTEDET: I denne gangtunnelen ble et under ett døgn gammelt spedbarn funnet lørdag kveld.