Fant død kvinne i fryseren

En eldre kvinne på Hedmark skal ha blitt funnet i fryseren. Hun har ikke vært sett på flere år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet brøt seg fredag inn i en enebolig i Hedmark og fant en død kvinne. I samme huset var kvinnens datter, samt mellom 50 og 70 katter.

Ifølge naboer har ikke kvinnen som nå er funnet død, blitt sett på flere år. Ifølge VG ble kvinnen funnet død i fryseboksen i eneboligen. Politiet ville lørdag kveld ikke bekrefte funnstedet.

- Jeg ønsker ikke å si hvor avdøde ble funnet, sier politiadvokat Thorbjørn Klundseter i Hedmark politidistrikt.

Politiet har ingen mistanke om at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, og karakteriserer saken som en tragedie.

Den døde kvinnen, som skal være 98 år, er sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt. Det er ukjent hvor lenge hun har vært død.

- Vi overlater til rettsmedisinerne å finne svaret på det spørsmålet, sier Klundseter.

Det var Mattilsynet som skulle aksjonere mot boligen fredag etter å ha fått melding om problemer rundt dyrehold. Mattilsynet fikk ikke kontakt med noen i huset, og kontaktet politi og helsepersonell.

Den avdødes 60 år gamle datter var i huset da politiet brøt seg inn, sammen med mellom 50 og 70 katter. Datteren er nå tatt vare på av det medisinske hjelpeapparatet i kommunen.

Flere av naboene forteller at mor og datter har bodd sammen i om lag 15 år. Ved en anledning var det ifølge en nabo pipebrann i huset, men brannmannskapene fikk ikke slippe inn og måtte slukke brannen fra taket. Naboene har ikke sett den gamle kvinnen på minst et par år.

(NTB)