- Fant død kvinne i grøfta

Anette (19) fikk sjokk. Identiteten til kvinnen ukjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EIDE (Dagbladet.no): Klokka 12.25 i går fikk politiet melding om at en kvinne var funnet død i ei grøft ved et boligfelt i Eide på Møre. De sperret raskt av området, og dekket deler av en bekk som renner i veigrøfta med grønn plast.

Ved 23-tida i går ankom teknikere fra Kripos funnstedet. De befarte området, og da de var ferdige, ble den døde fraktet bort med i en likbil.

Kripos startet ikke sine åstedsgranskninger i går kveld, delvis på grunn svært dårlig vær i området.

- Vi har funnet en død kvinne. Vi vet foreløpig ikke dødsårsak eller omstendigheten rundt det. Dette er en sak der vi ikke kan si noe sikkert, en åpen sak, sier politiadvokat Vove Brudevoll i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Ekkelt syn

Anette Røvik (19) var hjemme da hun oppdaget at flere mennesker stimlet sammen rett utenfor kjøkkenvinduet hennes i går ettermiddag.

- Jeg kom ut inngangsdøra min og oppdaget at flere personer var samlet i veikanten tvers ovenfor meg.

Da jeg kom bort til folkene som sto der, fikk jeg vite at det lå en død kvinne i grøfta, forteller Røvik til Dagbladet seint i går kveld.

DEKKET AV PLAST?: I dag starter Kripos undersøkelser der kvinnen ble funnet i Eide kommune på Nordmøre. Været i går var for dårlig. Vitner har sagt at kvinnen var dekket med plast og kledd i festklær, men det vil ikke politiet bekrefte. Foto: KJELL HERSKEDAL/SCANPIX
DEKKET AV PLAST?: I dag starter Kripos undersøkelser der kvinnen ble funnet i Eide kommune på Nordmøre. Været i går var for dårlig. Vitner har sagt at kvinnen var dekket med plast og kledd i festklær, men det vil ikke politiet bekrefte. Foto: KJELL HERSKEDAL/SCANPIX Vis mer

Anette beskriver synet som møtte henne som ekkelt.

- Jeg så en presenning rundt den avdøde og hørte at noen av de andre fortelle at den døde damen var pyntet i festklær, sier Røvik.

Politiet vil ikke bekrefte at kvinnen skal ha vært dekket av plast da hun ble funnet.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier operasjonsleder Magne Fredriksen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Surrealistisk

Røvik syns det er surrealistisk at en død kvinne blir funnet rett utenfor vinduet hennes i vesle Eide, med 3400 innbyggere. I nabolaget spekuleres det i hvem kvinnen kan være. Flere kilder sier til Dagbladet at en kvinne har vært savnet etter en fest i nabokommunen Averøy lørdag kveld.

- Jeg opplever dette som sjokkerende. Og det er klart man lager seg sine egne teorier når noen blir funnet død i grøften utenfor huset ditt og folk hevder at noen er savnet etter en fest for to dager siden, sier hun.

Politiadvokat Vove Brudevoll er kjent med opplysningen om den savnede kvinnen fra Averøy.

- Fant død kvinne i grøfta

- Vi sjekker denne opplysningen, men vi er ennå ikke kommet i mål med det.

- Er det sannsynlig at kvinnen kan ha ligget der i flere dager?

- Vi må avvente den videre etterforskningen, men jeg konstaterer at funnstedet ligger tett ved en trafikkert vei, sier Brudevoll.

Politiet vil heller ikke gå ut med noen identitet på kvinnen.

Sparsommelige

Politiet gikk i går fra dør til dør i det rolige boligstrøket for å samle informasjon. Andre naboer Dagbladet har snakket med, sier politiet var veldig sparsommelige med informasjon.

I går kveld hadde Kripos briefing om det mystiske dødsfallet, mens politiet holdt vakt ved funnstedet i natt. I dag fortsetter Kripos sine undersøkelser.

- Den taktiske etterforskningen tar vi sjøl her i distriktet, sier Brudevoll.