Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant død kvinne i Irak

Margareth Hassan og Teresa Borcz Khalifa er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldater fra US Marine fant den døde kvinnen da de lette i en gate i Fallujah i Irak i dag. Kroppen var lemlestet. Ifølge NTB var armer og ben kappet av, strupen skåret over og magen skåret opp. Ansiktet er vansiret.

Kvinnen er vestlig av utseende.

Soldatene fryktet at terrorister hadde festet eksplosiver på den døde kvinnen, og hunder ble tilkalt for å undersøke området og den døde før soldatene gikk bort til henne. Kroppen var dekket av klær gjennomtrukket av blod.

Ifølge AP sier anonyme kilder blant soldatene at de er 80 prosent sikre på at kvinnen er vestlig. To vestlige kvinner er savnet i Irak. Begge er tatt som gisler:

Margaret Hassan har både irakisk og britisk statsborgerskap, er gift med irakeren Tahsin Hassan og har bodd i Irak i mange år. Hun ledet hjelpearbeidet til organisasjonen Care helt til bandittene bortførte henne. TV-bilder med en livredd og gråtende Hassan som ber om hjelp har bestyrtet britene. Det har gjort sterkt inntrykk at en kvinne som har brukt deler av livet sitt på å hjelpe irakerne, blir tatt som gissel.

Også polsk-irakiske Teresa Borcz Khalifa (54) ble kidnappet i oktober. Hun har bodd i Irak mesteparten av livet sitt og var gift med en iraker. Kvinnen er også muslim, uten at terroristene synes å legge vekt på det. I stedet truer terroristene med å drepe kvinnen hvis polske tropper ikke trekkes ut av Irak.

KIDNAPPET:</B> Margaret Hassan har vært savnet siden oktober.
KIDNAPPET:</B> Teresa Borcz Khalifa har bodd i Irak i 30 år. Hun er gissel for terrorister som vil ha polske soldater ut av Irak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling