Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant død mann i leilighet med bombefelle

Københavns-politiet har evakuert boligområde.

BOMBEGRUPPA PÅ PLASS: Den danske hærens bombegruppe ankom åstedet i Dr. Priemes Vej i 13.30-tida. En drøy halvtime seinere hadde de uskadeliggjort bombefella ved hjelp av rullemarie, bombegruppas robot. Foto: TORKIL ADSERSEN / NTB SCANPIX
BOMBEGRUPPA PÅ PLASS: Den danske hærens bombegruppe ankom åstedet i Dr. Priemes Vej i 13.30-tida. En drøy halvtime seinere hadde de uskadeliggjort bombefella ved hjelp av rullemarie, bombegruppas robot. Foto: TORKIL ADSERSEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Københavns-politiet har evakuert beboere i bydelen Frederiksberg etter at de avdekket en leilighet med ei bombefelle. I leiligheten har de også funnet en død mann, skriver Ekstra Bladet.

- Vi har åpnet døra på gløtt og konstatert at det ligger en håndgranat på et bord, med ledninger tilkoblet, sier politiets operasjonsleder Mads Firlings til avisa.

Han legger til:

- Det ser ordentlig tricky ut.

Bombegruppa på stedet Den danske hærens bombegruppe er nå tilkalt, og politiet foretar seg ifølge Firlings ingenting før de har utført sitt arbeid.

Politiet fikk kl. 11.09 melding om vond lukt i en oppgang i Dr. Priemes Vej, ei sidegate til større Frederiksberg Allé.

- Gjennom vinduet kunne patruljen se en død mann i leiligheten, sier operasjonsleder Firlings - som ikke kan si noe om omstendighetene rundt dødsfallet eller bombefella.

Rullemarie I 14-tida planla bombegruppa å sende inn rullemarie (dansk betegnelse på bombegruppas robot, red.anm.) for å skyte på granaten, og ca. 14.05 melder Ekstra Bladets reporter på stedet at et skudd er hørt fra leiligheten. En nabo beskriver et høyt brak.

- Bombegruppa har skutt på håndgranaten og skal nå undersøke den nærmere, sier operasjonsleder Firlings til avisa.

Politiet venter at situasjonen innen kort tid er avklart, slik at de kan ta seg inn og undersøke leiligheten.

Det er mindre enn ei uke siden politiet i Colorado ikke kom inn i massedrapssiktede James Holmes' leilighet fordi 24-åringen hadde lagt ut flere bombefeller i boligen før han drepte tolv mennesker i en kinosal i byen Aurora.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media