Fant døde katter hjemme i postkassa

To ansatte ved sosialkontoret i Grimstad

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var to ansatte ved sosialkontoret i Grimstad som gjorde det makabre funnet. Tre drepte katter var lagt i postkassene. Politiet tror det dreier seg om en hevnaksjon i en opprivende barnevernssak, skriver Agderposten.

Politiadvokat ved Agder politidistrikt, Leif Aleksandersen, sier til Agderposten at en 36 år gammel Grimstad-mann og hans 60 år gamle far knyttes til kattedrapene.

Fra før står far og sønn i retten tiltalt for en rekke trusler med de to sosialarbeiderne og en barnevernsarbeider i Grimstad kommune. Begge nekter straffskyld.

Truslene har ifølge Agderposten kommet etter at barnevernet rykket ut til familien etter en bekymringsmelding fra sosialkontoret.

I tillegg til barnevernssaken går straffesaken mot barnas far og bestefar. Ifølge tiltalen skal 36-åringen ha truet med å \'knuse\', \'raukjøre\' og \'drepe\' en barnevernsarbeider i kommunen.

Den 60 år gamle faren står tiltalt for å ha stått utenfor hjemmet til den ene kvinnelige sosialarbeideren og stirret på henne da hun gikk på jobb om morgenen. Også den andre sosialarbeideren skal ha blitt trakassert: Ifølge tiltalen skal 60-åringen ha fulgt etter sosialarbeideren i bilen sin.

- Det er klart jeg var bekymret for hvordan det var å være barn i et slikt hjem, innrømmet den 42 år gamle barnevernsarbeideren i retten i går.