Fant døde rødrever i søpla

Makabert dyrefunn i utkanten av Lillesand.

MAKABERT FUNN: Døde rødrever ble funnet i restavfallet ved et hyttefelt utenfor Lillesand. MMS-foro: Marius Heggelund
MAKABERT FUNN: Døde rødrever ble funnet i restavfallet ved et hyttefelt utenfor Lillesand. MMS-foro: Marius Heggelund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjåføren fikk seg litt av et sjokk da han slang søppelsekkene i renovasjonsbilen, og så at de var fulle av døde rever, skriver Agderposten. Seks-sju revekadaver lå fordelt på flere søppelsekker.

- Makabert syn - Det var et makabert syn. Vi fant flere rever som synlig var fanget i snare og skutt med grov kaliber. Noen av dem var også sprettet opp med kniv, forteller renovatør Marius Heggelund til Dagbladet.

Sammen med kollega John Erik Tveitdalen fant han de døde revene ved et hyttefelt i utkanten av Lillesand. Viltnemda skal nå være koblet inn i saken. - Bundet på beina - Det var ganske brutalt, og jeg håper viltnemda vil undersøke saken nærmere, sier renovatøren.

De to jobbet sammen på én og samme bil, og begge reagerer kraftig på funnet.

- Kollegaen min driver selv med jakt, og mente de var gått i fotfeller. De er bundet på beina, sier renovatøren. Jaktsesong Det er sesong for jakt på rødrev fra 15. juli til 15. april.

For å kontrollere revebestanden har man tradisjonelt benyttet gift, feller og våpen, men i nyere tid har det blitt stadig mer populært å jakte rødrev for sportens del. Jakten har foregått både med og uten jakthund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.