Fant dødelig gift i Paris

Spor av den dødelige giften ricin er funnet på en av de største jernbanestasjonene i Paris, opplyste det franske innenriksdepartementet torsdag. Ørsmå mengder av ricin kan drepe et voksent menneske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Giften ble funnet utblandet i en væske i to små flasker som befant seg i en oppbevaringsboks på stasjonen Gare de Lyon. Denne stasjonen trafikkeres av tog til og fra byer ved Middelhavet, men det var torsdag kveld ikke på det rene om giften kom fra denne regionen eller var på vei dit.

Politifolk åpnet boksen og fant giften etter at det franske statsbaneselskapet SNCF var blitt tipset over telefon. Ricin ble også funnet under en razzia mot en leilighet i London i januar, noe som utløste stor frykt for mulige terrorangrep i den britiske hovedstaden.

Kort etter nyttår gikk politiet til razzia mot en leilighet i Wood Green-distriktet i Nord-London, og fant blant annet ricin. Razziaen var ledd i en større aksjon mot ytterliggående islamister flere steder i Storbritannia.

Ricin utvinnes fra en type frø som kalles kastorbønner, og regnes som et ytterst farlig stoff.. Denne giften er ifølge leger og kjemikere så kraftig at mindre enn ett milligram kan drepe en voksen mann

(NTB)