Fant Doksets samboer gjemt i en søppeldunk

Slik arbeidet politiet i jakten.

- POLITIET SNAKKER IKKE SANT: Stein Dokset påstår at han ikke har tatt livet av samboeren. Foto: RALF LOFSTAD
- POLITIET SNAKKER IKKE SANT: Stein Dokset påstår at han ikke har tatt livet av samboeren. Foto: RALF LOFSTADVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da liermannen Stein Doksets rettsak fortsatte torsdag var det helt stille i retten mens etterforsker Kittisak Nupong forklarte hva som møtte dem i luksusvillaen i Phuket.

Den drapstiltalte ble ført inn i fotlenker.

Ble avslørt vinteren 2012 Den siste observasjonen av hans samboer Rungnapa «June» Ratchasombut ble gjort 19. juli 2009. Hennes familie i Surat Thani noen timers bilvei nord for Phuket førte ikke fram før politiet fant liket til June i nordmannens villa 31 måneder seinere.

Da hadde familien brukt alle mulige kanaler for å finne June.

- Vi fant etter hvert en advokat som hadde forbindelser hos rikspolitiet i Bangkok, fortalte avdødes bror Nirut Rittikul til Dagbladet under besøk hjemme hos dem tidligere i år.

Etter funnet avga familemedlemmer DNA-prøver.

- Vi hadde spurt hjemme hos Dokset like etter at hun forsvant, men Stein Dokset sa hun forsvant med en pick-up noen dager før. Vi ga aldri opp.

Politietterforskeren sa i retten i Phuket at de hadde mottatt en telefaks fra sentralt hold og at Doksets luksusvilla skulle ransakes.

I slutten av februar i fjor slo de til.

- Vi gikk inn i villaen med en større styrke. Vi tok det rom for rom og etasje for etasje. Allerede ved det første soverommet i første etasje været jeg en fæl lukt. Inne i soverommet var det enda verre og vi tok oss videre inn i et tilstøtende bad, forklarte politimannen.

Et forferdelig syn I badet så de en grønn søppeldunk som var tapet igjen. Nede i dunken befant det seg en svart søppelsekk. I den fant de levningene til Doksets samboer.

- Vi sikret stedet og iverksatte teknisk etterforskning der, mens ransakingen av resten av den store villaen fortsatte. Jeg hadde sterke formeninger om at det handlet om beinrester fra et menneske.

Under svømmebassenget fant politiet noe de trodde var etsende væske. Noe som siden viste seg å være rensemidler som ble brukt i bassenget.

På et soverom i 3. etasje ble det funnet blodspor. I et annet rom fant politiet en del av Junes personlige eiendeler. Deriblant en Glock 9 mm pistol med mye skarp ammunisjon. Våpenet var registrert på avdøde, som var medlem av en skytterklubb.

Hele huset ble saumfart, og en rekke tekniske bevis ble sikret.

Mener å ha sikre bevis Den nye aktoren i saken, Tirasak Sritutasrug, fortalte Dagbladet at de var sikre på at likfunnet var nordmannens savnede samboer.

- DNA i tillegg til andre tekniske bevis beviser det, hevdet han overfor Dagbladet torsdag.

Stein Dokset hadde levd sammen med June siden i alle fall 2005, både i Norge og I Thailand. Allerede under samlivet i Norge var paret innvolvert i eiendomsgesjefter.

I Phuket utviklet de to en luksuseiendom i Kata der de selv bebodde hovedhuset, mens resten ble leid ut.

Fra før hadde June to barn med en thailandsk mann. I 2008 forlot hun Dokset til fordel for en thailandsk politimann hun fikk barn med. Barnet ble født tre måneder før hun ble meldt savnet i 2009.

Bare en måned etter fødselen flyttet hun tilbake til nordmannen.

Rettsaken fortsetter i november. Da skal ytterligere politivitner møte i retten.

- Politiet snakker ikke sant, sa Dokset i retten torsdag.

Han understreker at han selv låste politiet inn i huset sitt. Dagbladet spurte hvordan han har det:

- Jeg lever, sa han etter å ha fått hard medfart i fengslet i Thailand.