Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fant dokumenter om tysk atomsenter hos Paris-siktet

I leiligheten.

SIKKERHETSOPPBUD Soldater voktet retten da Salah Abdeslam møtte i et fengslingsmøte i Brussel 7. april. Foto: AP / Geert Vanden Wijngaert / NTB scanpix
SIKKERHETSOPPBUD Soldater voktet retten da Salah Abdeslam møtte i et fengslingsmøte i Brussel 7. april. Foto: AP / Geert Vanden Wijngaert / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terrorsiktede Salah Abdeslam hadde dokumenter om et tysk kjerneforskningssenter i sin leilighet i Brussel, ifølge tyske medier. Etterretningstjenesten avviser opplysningene.

Dokumentene omhandlet det tyske atomforskningssenteret Jülich, som ligger nær grensa til Belgia, melder mediegruppen Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) torsdag.

Papirene skal ha blitt funnet da myndighetene gjennomsøkte Abdeslams leilighet i Brussel-bydelen Molenbeek. I leiligheten ble det funnet bilder av kjerneforskningssenteret, senterets sjef og andre styremedlemmer, samt internettutskrifter av artikler om senteret, ifølge RND.

Mediegruppen siterer kilder i en komité i nasjonalforsamlingen om at lederen for Tysklands etterretningstjeneste BfV, Hans-Georg Maassen, sa til komiteen i slutten av mars at Abdeslam hadde dokumentene. Komiteen holder konfidensielle møter.

TERRORSIKTET: Salah Abdeslam. Foto: AFP / NTB scanpix
TERRORSIKTET: Salah Abdeslam. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

En talsmann for etterretningstjenesten sier til DPA at de ikke har kjennskap til bildene og at Maassen ikke har orientert medlemmer av komiteen om temaet.

Forskningssenteret sier i en uttalelse at det ikke er noen indikasjoner på fare.

Abdeslam er siktet for å ha deltatt i terrorangrepene i Paris i november, og han ble pågrepet i Brussel i mars. Flere av de antatte gjerningspersonene bak Brussel-terroren har bånd til ham.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart