- DRAPSVIDEOER: Politiet har funnet videoer på Peter Madsens datamaskin som skal vise reelle drap på kvinner, ifølge aktoratet. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpix
- DRAPSVIDEOER: Politiet har funnet videoer på Peter Madsens datamaskin som skal vise reelle drap på kvinner, ifølge aktoratet. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Danmark / NTB scanpixVis mer

Fant drapsvideoer på Ubåt-Madsens harddisk - aktor mener de viser reelle drap på kvinner

Den drapssiktede ubåteieren og oppfinneren Peter Madsen varetektsfengslet i fire nye uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske oppfinneren Peter Madsen ble tirsdag ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i byretten i København.

UBÅT-MYSTERIET: Den danske oppfinneren Peter Madsen er siktet for drap på den 30 år gamle journalisten Kim Wall. Madsen har nektet skyld for uaktsomt drap, og sagt at han var alene da ubåten gikk under klokka 11.00 fredag utenfor København. Video: NTB Scanpix Vis mer

Madsen, som blir kalt Ubåt-Madsen, er siktet for drapet på den svenske journalisten Kim Wall.

Hun forsvant etter å ha vært med Madsen på tur i hans selvlagde ubåt. Politiet har siden funnet en torso, og de har ved hjelp av DNA-prøver slått fast at det er Wall som er funnet.

Varetektsfengslet siden august

Madsen ble varetektsfengslet 12. august. I begynnelsen av september ble fengslingen forlenget i ytterligere fire uker.

I dag ønsket det danske aktoratet å varetektsfengsle Madsen i nye fire uker. Det fikk de medhold av dommeren i, som varetektsfengslet Madsen fram til 31. oktober.

Han er også siktet for å ha partert liket og kastet i det sjøen.

Madsen selv forklart at det skjedde en ulykke om bord i ubåten, og at han deretter «begravde Wall i sjøen».

Han nekter for å ha drept Wall, og begjærer seg selv løslatt.

Fant drapsvideoer

Rettsmøtet begynte rundt 15.45. Aktoratet la fram en rekke indisier som de mener peker mot at Madsen har begått drapet de har siktet ham for.

På en harddisk som tilhørte Madsen har politiet funnet en rekke videoer. Disse skal, ifølge aktoratet, vise reelle drap på kvinner. Videoene skal også vise tortur av kvinner. Også dette mener aktoratet er reelt.

- Det er vår oppfatning at det er snakk om videoopptak av ekte drap på kvinner, sier aktor i saken, Jakob Buch-Jepsen, ifølge danske TV2.

Svenske Aftonbladet skriver at videoene viser drap med halshogging og henging.

Ukjent dødsårsak

På forhånd var det knyttet spenning til hvorvidt politiets rettsmedisinere hadde klart å fastslå Walls dødsårsak.

Aktor Buch-Jepsen fortalte at dødsårsaken til Wall fremdeles er ukjent. Det er imidlertid konstatert en rekke skader på Walls kropp, deriblant et stikk på Walls bryst.

Det har ifølge aktor oppstått i det døden inntraff.

Dagbladet oppdaterer saken.