Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
KLIPPET AV: - Vi ble helt sjokkert. Slik beskriver Marte Bjerke synet av en due som hadde fått vingene klippet av med saks. Reporter: Emilie Rydning. Video: Privat / Dagbladet Vis mer

Dyremishandling

Fant due med avklipte vinger og hale

Mandag ble det funnet ei due med avklipte vinger og hale på Skedsmo senter. - De rene kuttene tilsier at noen har påført den skadene med vilje, sier Marte Bjerke i FugleAdvokatene til Dagbladet.

Duen ble funnet på parkeringsplassen på Skedsmo senter utenfor Oslo mandag, og ble tatt hånd om av to forbipasserende.

Det var tydelig at noe var galt med den, og de kontakten en veterinær, som først anbefalte avlivning. De to forbipasserende tok videre kontakt med FugleAdvokatene, en frivillig organisasjon som driver med redning og rehabilitering av byfugler i Bergen og Oslo, som tok hånd om den.

Til slutt endte den opp hos frivillige Marte Bjerke i Oslo.

- Den var medtatt og slapp da vi fikk den, men etter å ha fått i den noe mat er den i kvikkere og bedre form, sier Bjerke, som har plassert dua i et bur i leiligheten sin.

Ble sjokkert

Bjerke forteller at hun ble sjokkert da hun ble kontaktet om dua, og fikk se skadene dens for første gang. Hun tror den eller de som angivelig står bak, har gjort det med overlegg.

- Jeg lurte først på om det var snakk om et uhell, men etter å ha sett vingene og halen, som er klippet såpass rent av, er det åpenbart at noen har fanget den og gjort det med vilje, sier hun.

- Jeg blir overrasket over hvor slemme folk kan være mot dyr, legger hun til.

- Hva skjer med den nå?

- Det ser ut som at bare fjærene er klippet av, og at ingen bein er skadd. Det betyr at den heldigvis ikke trenger å avlives. Den vil tatt hånd om av noen av de frivillige i FugleAdvokatene til høsten, da fjærdrakta skiftes ut. Så vil den slippes ut igjen.

KRANGLING: En rev og en katt krangler høylydt utenfor vinduet til en kanadier. Det blir det definitivt underholdning av. Video: Viralhog. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Politianmelder

Bjerke har lagt ut bilder av fuglen på sin egen Facebook-side, samt i en rekke Facebook-grupper i nærområdet. Hun forteller at saken har skapt stort engasjement, og at innleggene har blitt delt hyppig videre.

Hun ønsker tips fra personer som kan ha sett dua eller har en formening om hva som kan ha skjedd med den.

- Vi har tatt kontakt med dyrerettighetsorganisasjonen NOAH med forespørsel om bistand til politianmeldelse. Hvis de ikke kan hjelpe oss, politianmelder vi forholdet selv, fastslår Bjerke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!