Dumpesesongen er her

Fant dumpet katteunge - nå har den fått seg en perlevenn

Midt i dumpesesongen fant Marie Helen Hansen katten Coffeberry i veikanten. Nå har katteungen fått seg en ny beskytter.

KATTUNGE: Marie H. Hansen og en venninne var ute og gikk tur da de hørte intens jamring. Video: Marie H. Hansen. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Da Marie Helen Hansen og ei venninne gikk tur forrige fredag fra Njåskogen til Bryne sentrum fikk de seg en stor overraskelse.

I veikanten fant de plutselig en fire uker gammel forlatt katt på bare 460 gram.

- Vi hørte plutselig en katt som skrek. Det kom høy lyd med tanke på den lille kroppen som vi fant under buskene, forteller Hansen til Dagbladet.

- Han var skitten, tynn og hadde flere flått på seg. Stakkaren så rett og slett skrøpelig ut, sier hun.

Tok med seg katten

Hansen og venninna, som bor i Klepp i Rogaland, begynte med en gang å lete etter flere katteunger, men Coffeberry, som katten nå blir kalt, lå alene i veikanten.

De to venninnene bestemte seg derfor for å ta han med seg hjem.

- Vi tok med oss kattungen hjem, og deretter til dyrlegen. Han var uten chip, men fikk medisin og en helsesjekk, sier Hansen.

Dyrepasser

Fra tidligere av har Hansen hunden Kiko på to år. Kiko var også med på gåturen, og ifølge Hansen hadde de to dyrene et spesielt bånd allerede fra starten av.

VENNER: Coffeberry og Kiko ble raskt gode venner. Foto: Privat.
VENNER: Coffeberry og Kiko ble raskt gode venner. Foto: Privat. Vis mer

Da det heller ikke lyktes venninnene å finne kattens opprinnelige eier bestemte Hansens venninne seg for å adoptere Coffeberry.

- Hun er på feire nå så jeg passer den imens, og det er ikke tvil om at Kiko og Coffeberry har funnet tonen, uttrykker hun.

- Sover i samme seng

EIER: Marie Helen Hansen og hunden Kiko. Foto: Privat.
EIER: Marie Helen Hansen og hunden Kiko. Foto: Privat. Vis mer

Som en kan se i videoen øverst i saken har Kiko allerede tatt på seg en morsrolle.

- Hun følger etter ham. Slikker på ham, og de er oppå hverandre hele tiden. De sover til og med i samme seng. Det kommer til å bli vanskelig å skille dem til helga, sier hun.

Hansen er likevel ikke overrasket over hvor omgjengelig Kiko er. Spesielt med tanke på størrelsesforskjellen på hunden og katten.

Kiko veier nemlig 10 kilo. Da Hansen fant katteungen i veikanten veide den 460 gram.

PERLEVENNER: De to dyrene sover til og med sammen hver natt. Foto: Privat
PERLEVENNER: De to dyrene sover til og med sammen hver natt. Foto: Privat Vis mer

- Det er nok ikke alle som hadde gjort det samme som Kiko, men hun er veldig omgjengelig av seg.

Hjemløse kjæledyr

Tall fra Dyrebeskyttelsen viser at det blir flere og flere hjemløse kjæledyr for hvert år som går. Katter er mest utsatt for å bli droppet av eiere som ikke kan, vil eller gidder å ha dem lenger.

I fjor tok vi hånd om 8300 dyr. I år rapporteres det at tallene kommer til å bli enda høyere, uttalte daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Åshild Roaldset, til Dagbladet i juni-måned.

STOR PÅGANG: Hos Foreningen for omplassering av dyr er pågangen av katter stor nå, og det er mange grunner til at folk plutselig må kvitte seg med dyrene sine. Reporter og video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Og historien gjentar seg hvert år.

Leder og veterinær i dyrevernsorganisasjonen NOAH, Siri Martinsen, har tidligere sagt til Dagbladet at flere avliver helt friske dyr for å kunne ta seg utenlandsferie.

- Mange får friske dyr avlivet for å kunne reise bort. Det ikke er ulovlig fordi det ikke telles som fysisk dumping, men det er ekstremt uetisk, sa hun den gang.

Ifølge Budstikka risikerer du opptil 17 200 kroner i bot om du reiser fra dyret ditt uten tilstrekkelig tilsyn.