Fant dynamittlager

Her kommer politiets bombespesialister og Johnny Olsen ut av skogen med dynamitt fra den tidligere nynazistens «beredskapslager» i Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LARDAL (Dagbladet): Sammen med to spesialister fra bombegruppa i Oslo-politiet og to andre polititjenestemenn, kommer en tilsynelatende fornøyd Johnny Olsen (41) vandrende ut igjen etter å ha påvist hvor han hadde skjult sprengstoffet. Den drapsdømte 41-åringen har håndjern, og foran ham går en av politimennene med dynamitten i en kamuflasjefarget stålkasse.

- Nå har jeg vist dem alt, forteller Olsen, som sier han ikke angrer på den oppsiktsvekkende tilståelsen i helga.

Så blir han ført inn i en sivil politibil, og kjørt tilbake til cella på Politihuset i Oslo.

Gjemt ved hytta

Lørdag viste han Dagbladet våpenlageret han har hatt i mange år i skogen ved Brandsrud gård i Vestfold-kommunen Lardal. Søndag morgen dro lensmannen i Lardal ut for å hente AG3-en og ammunisjonen som lå gjemt i skogen.

I går ble Olsen hentet ut av arresten og kjørt tilbake til Lardal for å vise politiet et nytt lager i skogen - bare et par hundre meter fra det første.

Gjemmestedene var langt fra tilfeldig valgt: Den tidligere frontfiguren for nynazistene disponerte lenge ei hytte i området, og han kunne nå lagrene fra bilveien i løpet av noen få minutter. Dessuten lå våpnene og sprengstoffet i et skogsområde som er lite tilgjengelig for turgåere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer