Fant eksplosiver ved den greske ambassaden i Roma

Bombeeksperter har uskadeliggjort en mistenkelig pakke.

USKADELIGGJORDE: Brannmenn og politimenn står utenfor den greske ambassaden i Roma. Italienske bombeeksperter uskadeliggjorde en mistenkelig pakke som ble funnet i ambassaden. Det ble varslet om flere funn av mistenkelige pakker på flere ambassader i byen, men disse viste seg å ikke inneholde eksplosiver. REUTERS/Alessandro Bianchi
USKADELIGGJORDE: Brannmenn og politimenn står utenfor den greske ambassaden i Roma. Italienske bombeeksperter uskadeliggjorde en mistenkelig pakke som ble funnet i ambassaden. Det ble varslet om flere funn av mistenkelige pakker på flere ambassader i byen, men disse viste seg å ikke inneholde eksplosiver. REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det meldt om funn av mistenkelige pakker ved flere ambassader i Roma. Dette skjer få dager etter at en brevbombe gikk av ved den sveitsiske ambassaden i landet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters var det kun en av de mistenkelige pakkene som inneholdt eksplosiver.

Italienske bombeeksperter skal ha uskadeliggjort pakken som ble funnet ved den greske ambassaden i byen.Pakkebomben skal være lik bomben som gikk av ved den sveitsiske ambassaden lille julaften, melder Reuters.

Ifølge  Reuters ble det funnet mistenkelige pakker ved den danske, venezulanske og marokanske ambassaden i byen, men ifølge politiet dreier dette seg om falske alarmer.  Mann skadd av brevbombe Lille julaften ble en mann alvorlig skadd av bomben som gikk av ved den sveitsiske ambassaden. Samme dag ble det også funnet pakkebomer ved den chilenske ambassaden.

Italiensk politi var raskt på stedet og innledet etterforskning. En anarkistgruppe tok på seg ansvaret, og hevdet at den sto bak angrepene.

Siden lille julaften har det vært falsk bombealarm ved den irske og den ukrainske ambassaden i landet, melder Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer