Fant ekstremt sjelden rosa gigantdiamant

Nå slipes Argyle Rosa Jubilee før den selges for flere millioner dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gruvegiganten Rio Tinto har gjort et spektakulært funn i Australia. En rosa kjempediamant på hele 12,76 karat, som tilsvarer 2,552 gram.

Diamanten har fått navnet Argyle Rosa Jubilee og minner diamantekspertene om den 24 karat store Williamson-diamanten som ble gitt som bryllupsgave til dronning Elizabeth II. Williamson-diamanten er regnet for å være den fineste rosa diamanten som eksisterer og den nye diamanten regnes å være av like høy kvalitet.

Rosa diamanter er langt mer verdifulle enn hvite og det er anslått at prisen for Argyle Rosa Jubilee vil nå over en million dollar per karat. Hvis anslaget slår til vil prisen bli godt over 10 millioner dollar.

- Denne sjeldne diamanten skaper sterk forventning hos oss. En så stor diamant er enestående - det har tatt 26 år for Argyle å grave fram denne steinen, og det kan hende vi aldri vil se en så stor stein igjen.

- Den som får bære denne utrolige rosa diamanten er svært heldig, sier Josephine Johnson i gruveselskapet som fant diamanten.