Sørenga

Fant elsparkesykler i sjøen: – Veldig trist

Torsdag fant en dykker tre elsparkesykler som var kastet på havet. - Dette er kriminelle gjerninger, sier Tier.

HENTET OPP: Natalie Harehjeld ble torsdag vitne til at tre el-sparkesykler ble hentet opp av vannet på Sørenga sjøbad. Foto: Natalie Harehjeld
HENTET OPP: Natalie Harehjeld ble torsdag vitne til at tre el-sparkesykler ble hentet opp av vannet på Sørenga sjøbad. Foto: Natalie HarehjeldVis mer

Elsparkesykler har det siste året tatt hovedstaden med storm. Likevel har flere etater gått ut og advart mot de populære tohjulingene.

KASTET PÅ HAVET: Harehjeld så plutselig en dykker som kom opp av havet med en elsparkesykkel. Foto: Natalie Harehjeld
KASTET PÅ HAVET: Harehjeld så plutselig en dykker som kom opp av havet med en elsparkesykkel. Foto: Natalie Harehjeld Vis mer

Seinest tirsdag gikk brannmester i Oslo, Jørgen Lie, ut mot sparkesyklene etter at to stykker plutselig hadde tatt fyr.

I dag ble tre elsparkesykler funnet på bunnen av sjøen ved det populære sjøbadet på Sørenga. Tusenvis av mennesker flokker seg i disse dager til badeplassen i Oslo sentrum.

- Bobler

Natalie Harehjeld nøt finværet på Sørenga da hun plutselig ble vitne til det hele.

- Vi så bare at det plutselig kom masse bobler opp av sjøen. Vi håpet på noe artig og sensasjonelt, men så ser vi at det er en dykker som kommer opp med en elsparkesykkel, sier Harehjeld til Dagbladet.

Hun observerte i alt tre elsparkesykler som dykkeren plukket opp i dag.

- Ikke på jakt

Hun tror ikke at dykkeren spesielt var på jakt etter elsparkesyklene.

- Jeg overhørte en annen person som spurte dykkeren om det var derfor han var til stede. Så vidt jeg hørte så var det ikke jobben hans å jakte eventuelle elsparkesykler, forteller hun.

Kvinnen sier at dykkeren hadde med seg en metalldetektor, og at det trolig er slik han fant dem.

DAGBLADET TESTER: De er elsket og hatet. De er overalt i Oslos gater, men hvilket merke av elsparkesykkel er best? Video: Madeleine Liereng. Reporter: Christian Wehus, Dagbladet TV Vis mer

- Nå er alle elsparkesyklene oppe av sjøen, men hva som skjer videre med dem vet jeg ikke.

- Veldig trist

Harehjeld sier at hun synes det er trist at sparkesyklene har havnet i sjøen.

- Vi lurte med en gang på hvordan de hadde kommet dit. Nå er jo forsøpling også veldig i vinden, så det er ikke bra og veldig trist at de har havnet der.

- Må finnes en bedre løsning

Harehjeld etterlyser en bedre løsning for oppbevaringen av elsparkesyklene.

- Bysyklene i Oslo må du låse opp fra et stativ, og sette dem fra deg i et. Noe liknende må gjøres med elsparkesyklene. Akkurat nå ligger de bare slengt rundt omkring, utdyper hun.

- Fordømmer det

Harehjeld forteller til Dagbladet at en av sparkesyklene som ble dratt opp av vannet var fra tjenesten Tier.

I en kommentar til Dagbladet fordømmer daglig leder i Tier i Oslo, Lars Christian Grødem-Olsen, at en elsparkesykkel fra dere har blitt hevet på vannet.

- Vi fordømmer det å hive sparkesykler i elver og hav på det sterkeste. Dette er kriminelle gjerninger, og blir vedkommende tatt blir dette straffeforfulgt, sier han, og fortsetter:

- Heldigvis ser vi at denne oppførselen avtar og vi håper at flere blir klar over at dette er kriminalitet ikke bare mot byen, men også mot miljøet, avslutter han.