Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant Elvis-skatt i farens skap

NEW YORK (Dagbladet): Plateselskapet RCA fant i fjor sommer en Elvis-skatt i et skap i Memphis som har vært avlåst i 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Der fant vi en stabel med bånd som bare var merket med «Elvis». Vi tok båndene til New York og lyttet på dem i løpet av et par uker. Blant opptakene fant vi noen virkelige perler, sier visepresident Michael Omansky (44) i RCA til Dagbladet .

Omansky, som har ansvaret for strategisk markedsføring i selskapet, er åpenlyst stolt over å kunne lansere flere helt ukjente sanger blant i alt 77 Elvis-opptak som tidligere ikke er utgitt. Mange av dem er alternative versjoner av kjente Elvis-sanger.

- CD-settet vil være i platebutikkene verden over før 8. juli i år, sier han og forteller om en omfattende markedsføringskampanje i forbindelse med 20-årsdagen for Elvis' død i august 1977.

- Settet inneholder 100 sanger i alt. 77 av dem er versjoner som aldri tidligere har vært utgitt. Der er også sanger som ingen tidligere har hørt ham synge.

- Hvilke?

- «Blowing in the Wind», som er skrevet av Bob Dylan. Vi har også en av hans aller første innspillinger. En innspilling han gjorde før han ble knyttet til Sun Records. Det er en demotape som han selv betalte for. Det er en sang som heter «I'll Never Stand in Your Way». En demo fra 1954, sier Omansky.

I et skap

- Hvordan ble disse båndene funnet?

- De kommer fra flere kilder, men den største skatten fant vi sist sommer, da en mann som arbeider sammen med meg var i gang med noen undersøkelser til et bokprosjekt nede i Graceland. Han lette igjennom kontoret til Vernon Presley, Elvis' far. Der fant de et skap som tydeligvis hadde vært låst i 20- 30 år. De fikk laget en nøkkel, åpnet skapet og fant en stabel med bånd som bare var merket med «Elvis».

- Det må ha vært en stor dag.

- Ja. Vi syntes det var et stort funn.

Hele karrieren

- Hva måtte dere gjøre med båndene?

- Vi restaurerte dem så godt vi kunne uten å svekke musikkens integritet. Noen av opptakene er ikke så polerte som studioopptak, men vi er overbevist om at publikum vil sette pris på denne samlingen. Den følger Elvis' karriere fra begynnelsen av femtitallet til noen måneder før hans død i august 1977. Den er som et besøk hos Elvis bak scenen og inneholder mange alternative versjoner og andre opptak av sanger som publikum allerede kjenner.