Fant Elvis-skatt i farens skap

NEW YORK (Dagbladet): Plateselskapet RCA fant i fjor sommer en Elvis-skatt i et skap i Memphis som har vært avlåst i 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Der fant vi en stabel med bånd som bare var merket med «Elvis». Vi tok båndene til New York og lyttet på dem i løpet av et par uker. Blant opptakene fant vi noen virkelige perler, sier visepresident Michael Omansky (44) i RCA til Dagbladet .

Omansky, som har ansvaret for strategisk markedsføring i selskapet, er åpenlyst stolt over å kunne lansere flere helt ukjente sanger blant i alt 77 Elvis-opptak som tidligere ikke er utgitt. Mange av dem er alternative versjoner av kjente Elvis-sanger.

- CD-settet vil være i platebutikkene verden over før 8. juli i år, sier han og forteller om en omfattende markedsføringskampanje i forbindelse med 20-årsdagen for Elvis' død i august 1977.

- Settet inneholder 100 sanger i alt. 77 av dem er versjoner som aldri tidligere har vært utgitt. Der er også sanger som ingen tidligere har hørt ham synge.

- Hvilke?

- «Blowing in the Wind», som er skrevet av Bob Dylan. Vi har også en av hans aller første innspillinger. En innspilling han gjorde før han ble knyttet til Sun Records. Det er en demotape som han selv betalte for. Det er en sang som heter «I'll Never Stand in Your Way». En demo fra 1954, sier Omansky.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer