Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant en død person og store pengebeløp om bord

Zimbabwe holder tilbake et USA-registrert transportfly.

DØD PERSON OG PENGER: Bakkemannskaper fattet mistanke da de oppdaget at det dryppet blod fra det amerikanske transportflyet. Om bord ble det funnet en død person og  millioner av sørafrikanske rand. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP / Scanpix
DØD PERSON OG PENGER: Bakkemannskaper fattet mistanke da de oppdaget at det dryppet blod fra det amerikanske transportflyet. Om bord ble det funnet en død person og millioner av sørafrikanske rand. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bakkemannskaper fattet mistanke da det i går ble oppdaget at det dryppet blod fra et Western Global Airlines-fly under en mellomlanding i Zimbabwe, skriver The Herald.

Flyet ble gjennomsøkt, og det ble da både funnet en død person og millioner av sørafrikanske rand om bord, skriver The Guardian.

Ifølge dagens valutakurser tilsvarer én million rand 552 700 norske kroner.

- Mannskapet ba om å få lande for å etterfylle med drivstoff, men bakkemannskapene våre oppdaget blod og ble mistenksomme, sier en talsmann for flyplassmyndighetene.

Ukjent person MD-11 flyet fra Western Global Airlines, som har base i Florida, var på vei fra Tyskland til Sør-Afrika da det mellomlandet i Zimbabwes hovedstad Harare, ifølge NTB.
 
Flypersonellet visste ikke at det befant seg noen om bord, ifølge The Guardians artikkel.

Hvem den døde personen er, er fortsatt ikke kjent.

Etterforskes Ifølge avisen The Herald bestod mannskapet på flyet av to amerikanere, en sørafrikaner og en pakistaner.

FRA TYSKLAND: MD-11 flyet fra Western Global Airlines, som har base i Florida, var på vei fra Tyskland til Sør-Afrika da det mellomlandet i Zimbabwes hovedstad Harare,. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP / Scanpix
FRA TYSKLAND: MD-11 flyet fra Western Global Airlines, som har base i Florida, var på vei fra Tyskland til Sør-Afrika da det mellomlandet i Zimbabwes hovedstad Harare,. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP / Scanpix Vis mer

Den Sør-Afrikanske ambassadøren i Zimbabwe har bekreftet hendelsen overfor avisa, men ønsker ikke å komme med ytterligere detaljer.

- Jeg kan ikke kommentere saken ettersom det er startet en etterforskning, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram