Fant en omkommet

En omkommen fra Rocknes-forliset er funnet i vannkanten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALVØEN (Dagbladet.no): Letemannskapene har funnet en person omkommet i vannkanten etter at lasteskipet Rocknes grunnstøtte og kantret.

Den omkomne ble funnet på Sotra-siden av sundet. Funnstedet er et godt stykke fra der man har lett til nå. Mannen ble funnet etter at noen så oljen fra skipet var flytt dit. 10 båter og 70-80 redningsarbeidere og letemannskaper utvider nå søket.

Til nå er tre funnet omkommet, og ytterligere 15 er savnet. Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.no på stedet.

Ifølge overlevende etter forliset i Vatlestraumen i Hordaland mandag, grunnstøtte lasteskipet «Rocknes» kort tid før skipet kantret. Det melder nettutgaven til Bergens tidende.

Skrapte borti noe

Det skal de overlevende ha fortalt til politi og redningsmannskaper. Skipet skal ha fått så store skader at det i løpet av minutter fikk slagside og kantret.

Mannskapet har fortalt at «Rocknes» skrapte borti bunnen eller et skjær. Resultatet ble en stor flenge i skroget. Den ene ballasttanken skal ha blitt revet opp.

Både kaptein Jan Aksel Juvik (57) og los Vermund Halhjem (41) skal ha vært på brua da «Rocknes» grunnstøtte. Til stede skal også en annen offiser og et filippinsk besetningsmedlem ha vært. Kaptein Juvik er fortsatt savnet, mens losen overlevde havariet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer