Fant enda et lik i en koffert på Kypros

Seriemorder har tilstått å ha drept sju kvinner. Nå har politiet funnet fem av dem.

GJORDE LIKFUNN: Søndag gjorde politiet på Kypros enda et likfunn i seriedrapssaken som har rystet ferieøya. Foto: AP Photo / Petros Karadjias / NTB scanpix
GJORDE LIKFUNN: Søndag gjorde politiet på Kypros enda et likfunn i seriedrapssaken som har rystet ferieøya. Foto: AP Photo / Petros Karadjias / NTB scanpixVis mer

Søndag fant politiet på Kypros enda et lik i en koffert i en innsjø, vest for hovedstaden Nikosia, melder Reuters.

- En forråtnet kropp har blitt funnet. Den kan ikke identifiseres, og blir tatt med til et likhus for ytterligere undersøkelser, heter det i en uttalelse fra politiet.

Politiet mener dermed de har funnet enda ett av de antatte sju ofrene til en mistenkt seriemorder.

Seriedrapsmann har tilstått

Nicos Metaxas (35) har, ifølge politiet, tilstått at han har drept fem kvinner og to små jenter. Han sitter nå fengslet mistenkt for å være den første seriedrapsmannen i ferieøyas historie.

Politiet tror at liket de fant søndag er et barn. Av de sju som er antatt drept mener politiet at fire av dem kom fra Filippinene, deriblant 38 år gamle Marry Rose Tiburcio, som forsvant sammen med sin seks år gamle datter, Sierra, i mai 2018.

En kvinne fra Romania og hennes åtte år gamle datter er også blant ofrene, det samme er en kvinne fra Nepal.

Det siste likfunnet ble gjort i innsjøen Kokkini Limni, der også det forrige funnet ble gjort. Innsjøen er også kjent som «den røde sjøen», fordi utslipp gjør vannet så surt at det nesten ikke er liv i innsjøen.

De siste ukene har politiet drevet en intensiv leteaksjon etter ofrene, blant annet basert på ti håndskrevne sider Metaxas selv har gitt til politiet om hvordan han drepte og skjulte sju ofre.

Plasserte flere lik i kofferter

Politiet begynte å lete i innsjøen etter at Metaxas fortalte dem at han plasserte tre av ofrene i kofferter og dumpet dem der.

Saken ble først rullet opp da turister gjorde et grufullt funn ved ei nedlagt gruvesjakt ved Mitsero 15. april i år.

Der fant de liket av en naken og fastbundet kvinne.

Metaxas, som er yrkesoffiser i den kypriotiske hæren, ble raskt siktet, mistenkt for å stå bak drapene. Noen dager etter det første funnet fant politiet også liket av 28 år gamle Arina Palanas Lozano fra Filippinene i gruvesjakta.

Metaxas skal ha møtt ofrene sine på nettet. De fleste av dem jobbet som hushjelper på Kypros, og de forsvant mellom september 2016 og august 2018.

SERIEMORDER: Nikos Mataxas skal ha drept opptil syv personer på Kypros. Tre av likene er funnet og politiet leter fortsatt etter de andre ofrene. Kilde: NTB/Scanpix. Video: Christian Wehus. Vis mer

Politisjef fikk sparken

Saken har også fått etterspill for folk i ledende stillinger. Torsdag trakk justisministeren på Kypros seg, og dagen etter sparket president Nikos Anastasiades politisjef Zacharias Chrysostomou.

Justisministeren gikk av etter økende kritikk mot politiets innsats. Når det gjelder politisjefen så sier presidenten at han må ta ansvar for sine underordnedes handlinger, ifølge NTB.

President Anastasiades har etter avsløringen lovet å sørge for at Kypros' arbeidsinnvandrere får bedre beskyttelse.

Kritikere mener at det faktum at ofrene var utenlandske bidro til at politiet ikke satte inn større ressurser da de ble meldt savnet.