Fant enda fire omkomne fra Air France-flyet i dag

I tillegg er flere døde sett fra lufta. Bagasje og oksygenmaske fløt i vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Letemannskaper fra den brasilianske marinen har i dag funnet og hentet opp ytterligere tre døde mennesker i området hvor flight AF447 styrtet med 228 personer om bord natt til mandag.

Seinere på dagen kom meldingen om også et fransk helikopter hadde plukket opp et lik. I går ble to omkomne funnet, og totalt er det dermed hentet opp seks omkomne.

I tillegg har pilotene i dag sett flere andre lik fra lufta, og skip er på vei for å hente dem opp, sier kaptein Giucemar Tabosa Cardosa i marinen til nyhetsbyrået AP.

Fant deler av vingene
Det er også funnet flere gjenstander fra Air France-flyet. Blant annet er deler av flyets vingeseksjon, to flyseter, en oksygenmaske og mye bagasje hentet opp av sjøen. En stresskoffert som ble funnet i går inneholdt blant annet en flybillett fra den aktuelle flighten.

Leteområdet, på enorme 200 000 kvadratkilometer, ligger rundt 1100 kilometer fra den brasilianske kysten og 450 kilometer nordøst for øygruppa Fernando de Noronha.

Det er ennå uklart hvor flyet gikk ned, siden restene av flyet trolig har flyttet seg langt i Atlanterhavets kraftige strømmer de siste seks dagene.

Undersøkes av Frankrike
Flere av de døde kroppene er preget av å ha ligget mange dager i sjøen, noe som kan vanskeliggjøre identifiseringen.

Både likene og vrakrestene fra flyet vil bli fraktet til byen Recife i Brasil. Det er franske myndigheter som har ansvaret for selve etterforskningen, og de rettsmedisinske og tekniske undersøkelser vil bli håndtert av dem, ifølge CNN.

Selv om funnene som så langt er gjort blir det eneste resultatet av leteaksjonen, er utviklingen viktig for etterforskerne.

- De kan få svært viktige opplysninger fra delene de finner og fra de omkomne, sier Mary Schiavo, tidligere ansatt i det amerikanske samferdselsdepartementet, til CNN.

Hun mener det nå trolig vil bli mulig å avklare blant annet om det var en eksplosjon ombord og hvorvidt passasjerene druknet eller døde før flyet traff vannflaten.

Norske myndigheter har ifølge UD så langt ikke fått noen indikasjoner på at det kan være nordmenn blant dem som er tatt opp av havet.

- Om det senere blir bekreftet funn av nordmenn, vil det først bli meldt til vår ambassade i Brasil eller Frankrike, avhengig av hvilket lands letemannskaper som gjør funnet, sier Utenriksdepartementets pressevakt Bjørn Svenungsen til Dagbladet.