- Fant et nesten 60 år gammelt kreklingbær i nesa mi

Hun har gjennom store deler av livet trodd at hun led av kronisk bihulebetennelse.

KREKLINGBÆR SATT FAST: Jenny Nesheim gleder seg over endelig å kunne puste fritt etter at det ble plukket ut et kreklingbær fra nesegangen hennes. Fremmedelementet ble kastet på sykehuset, men det liknet veldig på det hun holder i hånda. Foto: Privat
KREKLINGBÆR SATT FAST: Jenny Nesheim gleder seg over endelig å kunne puste fritt etter at det ble plukket ut et kreklingbær fra nesegangen hennes. Fremmedelementet ble kastet på sykehuset, men det liknet veldig på det hun holder i hånda. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avisa Østlendingen skriver om Jenny Nesheim fra Engerdal i dag. Til avisa sier hun:

- Du verden hvor godt det er nå etterpå. Alle plagene er borte - og ifølge gubben har jeg nesten sluttet å snorke!

Da det nylig ble gjennomført en ny undersøkelse av nesa og bihulene hennes ved hjelp av kontrastvæske, ble det funnet et fremmedelement. Sist fredag var det en lege ved sykehuset på Elverum som plukket ut fremmedlegemet som hadde plaget henne i nesten 60 år.

Avdelingsoverlege Trine Krog ved Øre- nese og halsavdelingen på sykehuset Innlandet i Elverum bekrefter historien og sier at det var et fremmedelement som ble plukket ut fra et sted langt bak i nesegangen.

- Det lå inn mot kinnbihulen. Vi kan ikke bevise at det var et kreklingbær, men det liknet på det. Det kan ha vært et kart som har holdt seg fordi det har vært innkapslet. Pasienten var engstelig på forhånd, men hun var veldig lettet etterpå, sier Trine Krog til Dagbladet.

- Helt utrolig

Jenny Nesheim ler godt når hun forteller historien, selv om den også har vært plagsom for henne.

- Jeg har hatt fryktelig mye problemer med bihulene i nesten hele mitt liv, og har fått den ene Penicillinkuren etter den andre uten at jeg er blitt kvitt plagene. Nå kan jeg endelig puste fritt som andre mennesker. Det er helt utrolig, sier Jenny Nesheim.

Legen jobbet lenge. Hun hadde både instrumenter og et kamera stukket opp i nesa.

Jenny Nesheim var ofte med sine foreldre for å plukke mose som barn i Tengstadåsen ved Femundsenden. .

- Puttet i nesa

- Da fikk jeg ofte skjenn fra min mor for at jeg puttet alle mulige ting inn i nesa. Jeg dyttet ikke inn én krekling, men mange, helt til det var fullt i neseboret. Ett av disse bærene må ha satt seg fast og blitt der. Jeg har ofte spøkt selv med at det måtte være en krekling i nesa som plaget meg, men vi ble forfjamset, både legen og jeg da hun plukket ut det som må ha vært en krekling.

Ektemannen hennes, Odd Helge Nesheim, bekrefter overfor Dagbladet at hun nå sover nesten støyfritt om natta.

- Det er helt utrolig. Hun puster så lett og snorkeplagene er nesten helt over, sier han.

- Jeg har lenge tenkt at jeg måtte ha kronisk bihulebetennelse, og at dette var noe jeg måtte leve med. Nå har jeg fått et helt nytt liv. Trykket i den ene bihulen er borte, sier Jenny Nesheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer