BORTFØRT: Rajana Dudaeva (6) og Somaja Dudaeva (8) ble bortført på Kongsvinger på tirsdag. En person er nå pågrepet i saken, og en etterlyst bil er funnet. Foto: Politiet
BORTFØRT: Rajana Dudaeva (6) og Somaja Dudaeva (8) ble bortført på Kongsvinger på tirsdag. En person er nå pågrepet i saken, og en etterlyst bil er funnet. Foto: PolitietVis mer

Fant etterlyst bil i Kongsvinger-saken, en person pågrepet

Nekter kjennskap til bortføring av to småjenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har pågrepet en person i bortføringssaken på Kongsvinger, der Rajana (6) og Somaja Dudaeva (8) ble tatt på vei hjem fra skolen tirsdag ettermiddag.

- I går kveld ble den ene etterlyste bilen funnet og eier av bilen ble pågrepet og er i politiets varetekt, opplyser Hedmark-politiet i en pressemelding få minutter før klokka 10 torsdag.

Stanset på Lørenskog - Politiet i Hedmark fikk i går kveld, onsdag 11. juni i 1730-tiden, melding fra våre kollegaer i Romerike politidistrikt om at de hadde stanset den etterlyste Volvo XC90. Bilen ble stanset på Fjellhamar. Bilen vil i løpet av dagen bli undersøkt av våre kriminalteknikere, heter det i pressemeldinga.

Eier av bilen ble pågrepet samtidig, en mann midt i 30-åra.

- Mannen er avhørt en gang og han benekter å ha kjennskap til bortføringen av de 2 jentene i Austmarka i Kongsvinger. Vi vil ha nytt avhør av ham senere i dag.

- Politiet arbeider videre med å samle inn opplysninger i saken, og så langt er det gjennomført rundt 30 avhør og vi har fått omlag 50 tips og henvendelser fra publikum, heter det i pressemeldinga.

30 avhør - Politiet arbeider videre med å samle inn opplysninger i saken, og så langt er det gjennomført rundt 30 avhør og vi har fått omlag 50 tips og henvendelser fra publikum. Engasjementet fra publikum er til hjelp i etterforskningen vår med å finne ut hvor jentene er, opplyser politiet.

Den dramatiske bortføringen fant sted utenfor Kongsvinger tirsdag ettermiddag, da de to tsjetsjenske jentene gikk av bussen på vei hjem fra skolen. To maskerte menn forsvant med jentene, mens en tredje gjerningsmann ble igjen i rundt en halvtime. Politiet mener denne tredje mannen var 43 år gamle Mansur Mahashev - jentenes biologiske far.

Fortsatt er det en rekke uløste spørsmål i saken.

Jentenes fosterfar var også på stedet, han skulle hente de to barna. Mahashev skal ha hindret fosterfar fra å ringe politiet. Mahashev er nå siktet for frihetsberøvelse, og han er etterlyst nasjonalt og internasjonalt.

- Da jentene skulle gå av bussen, ventet fosterfaren på dem i bilen. Den biologiske barnefaren satt seg inn i bilen og ba ham holde seg i ro, mens de to maskerte mennene bortførte barna, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Barnas biologiske mor er samtidig siktet for medvirkning til bortføringen
 
Dagbladet følger saken.