Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fant falsk bombe i flyet

Gjenstanden som ble funnet på toalettet i Air France-flyet var laget for å se ut som en bombe.

NØDLANDET: Dette Boeng 777-flyet fra Air France nødlandet i Mombasa i natt etter at det ble funnet noe på toalettet i flyet som så ut som en bombe. Foto:  AFP/Svanpix
NØDLANDET: Dette Boeng 777-flyet fra Air France nødlandet i Mombasa i natt etter at det ble funnet noe på toalettet i flyet som så ut som en bombe. Foto: AFP/Svanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den bombeliknende gjenstanden som ble funnet i flyet på vei til Paris var ingen ekte bombe. Det bekrefter nå toppsjefen i Air France Frederic Gagey, melder BBC.

Eksperter og teknikere har jobbet på spreng i Mombasa i Kenya for å slå fast om gjenstanden faktisk er en bombe eller om det var noe som var laget for å se ut som en bombe.

Gjenstanden ble i følge det franske nettstedet Europe1 funnet bak speilet inne på et av toalettene i flyet.

I natt måtte et boeng 777-fly fra Air France nødlande i Mombasa i Kenya da det ble oppdaget en bombeliknende gjenstand på et av toalettene i flyet.

- Informasjonen vi sitter på nå tyder på at dette var en gjenstand som ikke kunne forårsaken noen eksplosjon. Det var heller en gjenstand laget av papp, papir og ei klokke, sier Air France-toppen.

Seks i avhør Nyhetsbyrået AP melder at en politikilde har oppgitt til dem at seks personer nå blir avhørt av politiet. En av dem skal være mannen som meldte fra om den mistenkelige gjenstanden.
Politikilden forteller om en gjenstand som så ut som en eske med en påmontert stoppeklokke.

Passasjeren som oppdaget gjenstanden informerte kabinperonalet som informerte pilotene.

- De ba om å få nødlande da det ble funnet en gjenstand på toalettet som de mistenkte å være eksplosiver, sier talsperson Charles Owino.

Det var 459 passasjerer og 14 medlemmer av besetningen om bord i flyet som forlot Mauritsius klokka 20 i går kveld.

Løp løp Blant passasjerene var det svenske ekteparet Åse og Roland Lindqvist. Sistnevnte forteller til Aftonbladet at gjenstanden ble oppdaget da flyet var over Det indiske hav, men det var ingen som fortalte passasjerene om bombemistanken.

- For ikke å skape pannikk sa de ingen ting før vi var over land. Da sa de at vi skulle lande, sier Roland Lindquist.

Han forteller at lyset gikk på i nattflygningen og at alle ble bedt om å spenne fast sikkerhetsbeltene. Til tross for dramatikken gikk alt rolig for seg og personalet ga ikke inntrykk av at det de var i en potensielt livsfarlig situasjon.

Men det endret seg med en gang flyet sto stille på bakken. Nødutgangene ble slått opp og rutsjebanen for evakuering ble blåst opp.

- Dere får ikke åpne noe som helst av luker. Kom dere bare ut. Løp, bare løp, forteller Lindquist.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media