Fant familien etter fire mnd.

Yuphin, kona til britiske Brian Screen, mistet hukommelsen etter flodbølgen. Hun visste ikke hvem hun var eller at hun hadde en familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag, fire måneder etter tsunamikatastrofen, ble Brian Screen endelig gjenforent med sin thailandske kone og datter på Heathrow flyplass i London.

Familien var på ferie i Krabi i Thailand da tsunamien kom 2. juledag i fjor.

Screen kysset kona og datteren farvel før de skulle gå ned til stranda. Det var det siste han så til dem. Selv var han så solbrent at han ble igjen på hotellet.

Bare minutter etter så han bølgen velte inn mot stranda. Han reddet seg ved å klamre seg fast på hotelltaket.

Lette i tre måneder

I tre måneder lette Screen etter familien på sykehus, gravplasser og oppsamlingsplasser for savnede. Han leide en privatdetektiv og var jevnlig i kontakt med Yuphins familie, skriver den britiske lokalavisa Gloucestershire Echo. Til slutt ga han opp og reiste hjem til Cheltenham i England.

-  Jeg hadde gitt opp håpet og booket hjemturen. Det kjentes ut som om hjertet mitt var forvandlet til stein, sier Screen ifølge Aftonbladet.

Gikk ikke til stranda

Det han ikke visste, var at Yuphin og Kathleen ikke gikk til stranda, men til byen for å spise. Da bølgen kom, løp de oppover i fjellet. Yuphin slo hodet og besvimte, og ble tatt hånd om av lokale innbyggere. Hun var i sjokk, led av hukommelsestap og visste ikke hvem hun var.

-  I fire uker lå jeg i senga og trodde alle var døde, sier hun ifølge Gloucestershire Echo. Etter en stund kom hukommelsen gradvis tilbake, og hun begynte å lete etter Brian. Omsider fikk hun vite gjennom familien sin at mannen var i live.

-  Det var helt utrolig å høre stemmen hans. Jeg begynte å grine, sier hun.

GJENFORENT: Fire måneder etter tsunamikatastrofen er Brian Screen (52) gjenforent med kona Yuphin (28) og datteren Kathleen (2).