Fant fem kilo heroin i garasjen

Da politiet slo til mot tobarnsmorens bolig, fant de over fem kilo heroin skjult i garasjen til kvinnen og hennes samboer. Narkotikaen har en gateverdi på rundt åtte millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKI (Dagbladet): Den 31 år gamle kvinnen ble pågrepet sammen med samboeren fredag. Heroinet som ble funnet i garasjen, har en gateverdi på rundt åtte millioner kroner dersom man deler det opp i brukerdoser. Politiet fant også mer enn et halvt kilo amfetamin i garasjen som kvinnen og samboeren disponerer. Mandag ble begge varetektsfengslet i Oslo tingrett.

Nektes innsyn

31-åringen har to små barn med samboeren, men ifølge retten må hensynet til barna vike når moren er siktet for en så alvorlig narkotikaforbrytelse. 31-åringen ble derfor mandag varetektsfengslet i fire uker, og må sitte i isolasjon den første uka. - Min klient stiller seg helt uforstående til siktelsen. Vi forventer at hun etter hvert vil bli sjekket ut av saken, sier kvinnens forsvarer, Jørgen Mowinckel, til Dagbladet.

Flere beslag

Kvinnen har forklart at hun ikke har vært i garasjen siden før jul, i forbindelse med utlån av en gammel sofa som sto lagret der. Politiet har også tatt beslag i flere gjenstander i parets bolig. Retten fester ikke lit til kvinnens forklaring om at hun ikke kjente til stoffet i garasjen. - Siktede har vært samboer med NN (samboeren, red.anm.) i åtte år, og hun må ha vært kjent med at det har vært forhold i tilknytning til garasjen som ikke tåler dagens lys, heter det i fengslingskjennelsen.

Samtykket til varetekt

Samboeren, en 41 år gammel mann av østeuropeisk opprinnelse, samtykket til varetektsfengsling, selv om han nekter straffskyld. De to siktedes forsvarere har ikke fått tilgang til politiets dokumenter i saken. Den 41 år gamle mannen har så langt ikke forklart seg for politiet. Mannens forsvarer, advokat Kim Gerdts, sier til Dagbladet at han vanskelig kan kommentere saken fordi han ikke har fått tilgang til dokumenter.

Ikke avhørt

- Det er heller ikke avtalt avhør av min klient, men han stiller seg ikke negativ til det, sier Gerdts. Politiet understreker at de er i startfasen av etterforskningen, og at det er viktig at de siktede ikke gis anledning til å kommunisere med andre involverte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer