Fant fem kilometer langt belte med vrakrester

Mange deler fra Air France-flyet funnet av militære fly.

EKSTREMT OMFATTENDE SØK: Fly fra det brasilianske luftforsvaret har i halvannet døgn lett etter det styrtede Air France-flyet i flere hundre kilometers radius, men fant først i kveld betydelige mengder vrakgods fra flyet. Foto: SCANPIX
EKSTREMT OMFATTENDE SØK: Fly fra det brasilianske luftforsvaret har i halvannet døgn lett etter det styrtede Air France-flyet i flere hundre kilometers radius, men fant først i kveld betydelige mengder vrakgods fra flyet. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Fly fra det brasilianske luftforsvaret har funnet et fem kilometer langt belte med vrakrester i Atlanterhavet, omlag 740 kilometer fra øygruppa Fernando de Noronha. Flydelene stammer fra det styrtede Air France-flyet.Det bekreftet den brasilianske forsvarsministeren  Nelson Jobim klokka 22.30 tirsdag kveld, melder nyhetsbyrået AP.

Gjenstandene i sjøen er både av metall og andre materialer, men Jobim har foreløpig ikke gått i detalj om hvilke deler av flyet som nå er funnet.

- Dette funnet bekrefter at flyet styrtet i dette området, sier Jobim ifølge AP.

To nederlandske skip og ett fransk fartøy er nå kommet fram til det mest aktuelle leteområdet, og er i kontinuerlig kontakt med den brasilianske marinens hovedkvarter på Natal som koordinerer leteaksjonen, skriver Globo.

3000 meters dypIngen mennesker, verken døde eller overlevende, er så langt funnet. Alle de 228 menneskene ombord i Airbus-flyet antas å ha omkommet i den plutselige styrten.

De involverte landene har nå blitt enige seg imellom om at Frankrike skal være hovedansvarlig for etterforskningen av ulykken, mens Brasil styrer selve søk- og redningsoperasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer