Fant ferdsskriver

Redningsmannskaper har funnet ferdsskriveren fra det filippinske flyet som styrtet i går. 131 mennesker ble drept i flyulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdagens ulykke er den verste flyulykken i Filippinene noen gang.

Boeing 737 maskinen var på vei fra Manila til Davao med filippinere som var på påskeferie da det styrtet i en kokosplantasje like før det skulle lande. En australsk familie skal ha vært de eneste utlendingene ombord.

Luftfartsmyndighetene sier at ferdsskriveren til flyet fra Air Philippines ble funnet i det ødelagte flyvraket.

Opplysninger fra instrumentene i det 20 år gamle flyet, samt opptak av hva som ble sagt i cockpit like før ulykken skjedde er uunværlig for etterforskerne som skal finne årsaken til ulykken.

Taleregistratoren som ble funnet i går kveld blir nå sendt til U.S. National Transportation Safety Board i Washington for å analyseres, det samme skjer trolig med ferdsskriveren.

Talsmenn for luftfartsmyndighetene i Filippinene sier at flyet kuttet tretoppene av kokospalmer på en 155 meter høy kolle på ferieøya Samal, noen få kilometer nordøst for flyplassen. Flyet skulle minst vært 500 meter høyere i lufta på dette tidspunktet.

Redningsmannskapene har funnet minst 80 lik i flyvraket, bare 17 er så langt identifisert.

LETER ETTER ÅRSAK: Både ferdsskriver og taleregistrator er nå funnet etter at Boeing 737-flyet styrtet i en kokosplantasje.