Fant fingeravtrykk i blodspor

BERGEN (Dagbladet): Politiet har funnet fingeravtrykkene til Thavabalan Sittampalam (31) i blodspor etter den avdøde Rahakumaran Rasiah (35).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble Sittampalam fengslet i fire nye uker.

Politiinspektør Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt sier til Dagbladet at politiet også har funnet en kniv som kan være drapsvåpenet.

Knivfunn

Thavabalan Sittampalam har tidligere sagt til Dagbladet at han brukte en stor og skarp kniv for å åpne ei spagettipakke natt til 3. oktober da Rasiah sist ble sett i live.

Den drapssiktede tamilen har sagt at han overnattet i leiligheten til den drepte bilforhandleren.

- Jeg kan bekrefte at vi har funnet siktedes fingeravtrykk i blod fra avdøde. Funnet er gjort i avdødes leilighet, sier Skovly.

Nekter skyld

Fengslingsmøtet i Sunnmøre forhørsrett i går gikk for lukkede dører.

- Jeg er fratatt muligheter for å kommentere nye opplysninger i saken. Det som likevel er klart er at min klient nekter straffskyld. Vi vil bruke helga til å vurdere om vi skal påkjære fengslingskjennelsen, sier høyesterettsadvokat Svein Tømmerdal.

Politiet mener at Thavabalan Sittampalam har drept Rahakumaran Rasiah i hans leilighet i Sykkylven 3. oktober og at han seinere har fraktet liket til Stranda, hvor det ble funnet i sjøen 18. oktober, bare 40 til 50 meter fra lensmannskontoret på Stranda.

Sittampalam er siktet for forsettlig drap og må sitte fire nye uker i varetekt med brev- og besøkskontroll. Ingen andre er siktet i saken.

<B>I FENGSEL:</B> Tamilen Thavabalan Sittampalam (32) er fengslet, siktet for drap på sin venn Rahakumaran Rasiah natt itl 3. oktober.