Fant fire nye saker

Justisdepartementet har funnet fire benådningssaker der psykolog Sandstrøm eller psykiater Herlofsen har vært involvert som er aktuelle for gjenopptakelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I de fire aktuelle sakene har Sandstrøm eller Herlofsen fungert som sakkyndige. I en av sakene er begge brukt som sakkyndige. I de resterende tre sakene er psykiater Herlofsen er brukt som sakkyndig i to, og psykolog John Sandstrøm brukt i en av dem. Sakene blir nå oversendt til politiet.

Sjekker alle saker

Justisdepartementet har til nå gått igjennom alle benådningssaker der benådning er innvilget fra 2000 og fram til i dag. Departementet vil framover se på alle benådningssaker tilbake til 1990.

-  Vi har funnet fire saker der de som nå er under etterforskning var involvert, sier justisminister Knut Storberget.

-  Alvorlige påstander

-  Dette er svært alvorlige påstander. Tilliten til domstolenes forvaltning er avhengig av faglige innspill, sier Storberget, som understreker at de som er under etterforskning er å anse som uskyldige inntil det motsatte er bevist.

Justisministeren mener det er anledning til å omgjøre benådningssakene.

-  Å omgjøre en benådning er komplisert, men jeg mener at dersom vi påviser at det som ligger til grunn for benådningen er ugyldig, kan det tilsi en forandring av benådningsvedtaket, sier Storberget.Storberget mener han ikke er inhabil i behandlingen av helseerklæringsskandalen. Han har selv arbeidet som advokat i ti år, blant annet i samarbeid med Tor Erling Staff.

ALVORLIG:  Justisminister Knut Storberget informerte i går om at Justisdepartementet har funnet fire nye benådningssaker der psykolog Sandstrøm og psykiater Herlofsen, har vært involvert. Foto: Bjørn Langsem
ALVORLIG: Justisminister Knut Storberget informerte i går om at Justisdepartementet har funnet fire nye benådningssaker der psykolog Sandstrøm og psykiater Herlofsen, har vært involvert. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
PSYKIATER Pål Herlofsen
PSYKOLOG John Sandstrøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer