Fant fire skutt etter bridgefest

I dag tidlig gikk naboen tilbake til leiligheten hvor han kvelden før hadde vært på bridgelag og 75-årsfeiring. Der fant han fire menn i 60-70-årsalderen som var skutt. To er omkommet og en er livstruende såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naboen slo straks alarm etter å ha kommet over det grusomme synet i naboleiligheten. Timer tidligere var han i lystig lag med de fire mennene som nå lå døde eller med alvorlige skuddskader. Alle var skutt på nært hold.

I kveld er ofrene identifisert, men politiet vil ikke gå ut med navnene før alle pårørende er informert. Alt tyder på at gjerningsmannen er blant de fire.

Ni drap i år:

  • Det første drapet i 2002 skjedde allerede 2. januar. En 52 år gammel kvinne ble funnet drept i hjemmet sitt på Våland i Stavanger. Hennes 53 år gamle ektemann har erkjent å ha kvalt sin kone.
  • 12. januar ble Erling Tufto (61), Ivanilda C. de Souza Tufto (51) og Christian Alexandri Tufto (23) skutt og drept på Geilo. Den 25 år gamle gjerningsmannen tok sitt eget liv like etter.
  • 17. januar ble 21 år gamle Svein Andre Karlsen funnet knivdrept i et skogområde i nærheten av Hokksund i Øvre Eiker kommune. To menn på 16 og 22 år har erkjent ugjerningen.
  • 20. januar ble 19 år gamle Kristioffer Inderberg Bastiansen stukket med kniv og drept utenfor utestedet Catwalk i Oslo. En annen 19-åring er siktet for drapet.
  • 27. januar ble en 19 år gammel kvinne skutt og drept av sin 23 år gamle samboer på Sunde i Kvinnherad. 23-åringen tok sitt eget liv etter drapet.
  • 2. februar blir to eldre menn funnet skutt og drept i en leilighet på Årvoll i Oslo. To andre menn ble funnet alvorlig skuddskadd i samme stue, den ene med skytevåpenet under seg.

Politiet på stedet forteller til Dagbladet.no at leiligheten var svært rotete med alkoholflasker på bordene. Det kan se ut som om det har vært slåssing, men dette vet de ikke sikkert.

Ofrene var pent kledd i forbindelse med 75-årsfeiringen til mannen som bodde på åstedet. Han hadde invitert 12-14 personer til fest og bridgespill i leiligheten sin i førsteetasje i firemannsboligen.

- Naboene forteller at de skadde og drepte var samlet i går kveld for å spille bridge i leiligheten, sier operasjonsleder Per Arve Bakke til Dagbladet.no.

I tillegg til de to drepte, fant politiet en mann alvorlig skadd på gulvet med en salongrifle kaliber .22 under seg. Han har skuddskader i ansiktet, og politiet tror han har forsøkt å ta sitt eget liv.

En fjerde mannsperson er også funnet med skuddskader, men disse virker ikke alvorlige. De to skadde mennene ble fraktet til Ullevål sykehus i 13-tida. Sykehuset opplyser at tilstanden er livstruende for mannen som ble funnet med salongrifla. Den andre har alvorlige, men ikke livstruende skuddskader i hodet. Han har ikke vært i stand til å la seg politiavhøre.

- Flere av de fire involverte skal ha bodd i firemannsboligen, men i forskjellige leiligheter, sier operasjonsleder Bakke til Dagbladet.no.

Politiet vet foreløpig ikke hvorfor eller ved hvilket tidspunkt spillekvelden utviklet seg til et skytedrama. Tre naboer er i dag i politiavhør som vitner, men ingen av disse har så langt fortalt at de har hørt skudd i løpet av natta.

- Det ble nytt alkohol på sammenkomsten. De fleste gjestene forlot huset like før midnatt, men 75-åringen og tre andre ble igjen. Niesen hans som bor i andre etasje i det samme huset, hørte krangling, men etter klokken 01 roet det seg ned og ble stille. Vi vet ikke hva krangelen dreide seg om eller hva motivet for ugjerningen kan ha vært, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til NTB.

Han regner med at skytedramaet i Stølsveien på Årvoll skjedde etter klokka 01.

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle personene som var på gårsdagens 75-årsfeiring på åstedet. De vet hvem de er, men har foreløpig ikke kommet i kontakt med samtlige. De etterlyser også personer som var i villastrøket i natt.

<B>ETTERFORSKES: Politiet skal nå forsøke å finne ut hvorfor to mennesker ble drept i dette huset.
NABOEN: Einar Sørensen ble ikke overrasket da han fikk høre at to personer var drept i nabohuset.