SIKTET: Den 24 år gamle kvinnen ble funnet død i sin kjellerleilighet i Egersund. Ektemannen er siktet for å ha drept henne. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SIKTET: Den 24 år gamle kvinnen ble funnet død i sin kjellerleilighet i Egersund. Ektemannen er siktet for å ha drept henne. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Fant flaske med tennvæske i boligen - mann siktet for å ha drept kona og tent på

Ektemannen hevder kona må ha tatt sitt eget liv eller vært utsatt for en ulykke. Politiet holder fast på at han har drept henne. En nøkkel trekkes fram som sentralt bevis.

Mannen i 20-åra som er siktet for å ha tatt livet av sin kone og tent på kjellerleiligheten deres i Egersund den 17. september, ble denne uka besluttet varetektsfengslet i fire nye uker. Det var samme kveld som brannen fant sted at kvinnens ektemann ble siktet for å ha drept henne.

I kjennelsen fra Jæren tingrett kommer det nå fram nye detaljer om funnene på åstedet. Blant annet skal den siktede ektemannen i sin forklaring ha sagt at de kun hadde én nøkkel til boligen. Denne skal ha blitt funnet på innsiden av leiligheten etter brannen.

Hodeskader og smell

Etter rettens oppfatning er det mest sannsynlig at fornærmede ble drept. Hun skal også ha hatt hodeskader som tyder på dette. Ifølge rettsdokumentene hevder imidlertid ektemannen og hans forsvarer, Asbjørn Stokkeland, at det mest sannsynlig dreier seg om et selvdrap eller en ulykke.

- Min klient har gitt sin forklaring, og sier han ikke har noe med dette å gjøre. Han erkjenner ikke straffskyld. Likevel er det besluttet fire nye uker i varetekt, noe vi har anket, sier Stokkeland til Dagbladet.

Tidligere har det kommet fram at flere naboer hørte et høyt smell før brannen. Stokkeland mener dette kan stamme fra da brannen startet, og vitner om at det hele var en ulykke.

- Beviselig har det skjedd en brann og et høyt smell før dette. Mange naboer i samme hus har hørt smellet. Dette kan indikere at noe har gått galt. Det lå blant annet ei flaske med tennvæske i leiligheten, forteller advokaten som mener andre alternativer er minst like sannsynlige som drap.

Våknet av roping

Stokkeland har tidligere fortalt Dagbladet om sin klients versjon av hendelsesforløpet i forbindelse med den dramatiske brannen. Da ekteparet kom hjem skal de ha sittet i noen timer sammen før hun skulle lage mat. Han gikk da inn på et annet rom for å hvile seg.

- Mens han ligger der og hviler, så våkner han etter ei stund av at hun roper på ham. Og når han skal inn til henne så velter røyken ut og han klarer ikke å komme inn, har Stokkeland fortalt.

Mannen skal ha forklart at røyken var så voldsom at han rygget tilbake inn på soverommet. Etter dette skal han nok en gang ha prøvd å komme seg ut av soverommet.

- Men det er en så vanvittig røykutvikling at han klarer ikke å komme inn der hun er. Så kommer brannvesenet, for naboer har ringt og slått alarm, med brannslanger, og da åpenbarer det sørgelige faktum seg, at hun er død, har advokaten sagt til Dagbladet.

Flere avhør

Det har fredag ikke lyktes Dagbladet i å komme i kontakt med politiadvokat Fredrik Soma, men ifølge kjennelsen gjenstår det fremdeles flere avhør av konkrete vitner i saken, som snart har vært under etterforskning i to måneder. I tillegg jobbes det med å kartlegge opplysninger om hvordan ekteparets relasjon har vært, og om det har kan ligge et motiv for et drap.

Det skal også pågå undersøkelser av telefoner knyttet til siktede. Dette kan ifølge retten føre til behov for ytterligere vitneavhør.