Fant flaskepost i snøen: - Har tatt helt av

Helenes flaskepost-funn får internasjonal oppmerksomhet. Hun har kommet i kontakt med avsenderne, og planlegger allerede besøk.

FLASKEPOST: Helene Hundeide fant denne 16 år gamle flaskeposten begravet i snøen i helga. Foto: Privat
FLASKEPOST: Helene Hundeide fant denne 16 år gamle flaskeposten begravet i snøen i helga. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Helene Hundeide var på tur på Vombaneset utenfor Måløy lørdag, da hun oppdaget en plastflaske i snøen.

Det hun trodde var søppel, har ført til internasjonal oppmerksomhet de siste dagene. Når Dagbladet snakker med henne mandag kveld, har hun akkurat blitt intervjuet på radio av BBC.

Inni flaska lå det nemlig et brev fra paret Peter og Susan fra Shetland, datert 7. august 2004. Ifølge brevet var de på vei hjem etter en ti dager lang seiltur da flaskeposten ble kastet på havet.

- Det tar helt av dette her. Jeg hadde aldri forestilt meg at det skulle få så stor respons, men det er veldig artig, sier Hundeide til Dagbladet.

Etter at lokalavisa Fjordenes Tidende først omtalte saken, har intervjuforespørslene fra skotske og britiske medier stått i kø. Daily Mail omtaler funnet mandag ettermiddag.

BREV: Denne meldingen lå inni den 16 år gamle flaskeposten. Foto: Privat
BREV: Denne meldingen lå inni den 16 år gamle flaskeposten. Foto: Privat Vis mer

Vil besøke avsenderne

24-åringen forteller at det er første gang hun har funnet flaskepost. Hun ble svært overrasket da hun åpnet korken og fant brevet som lå oppi.

- Det er helt utrolig at den var i så god stand etter så mange år, sier hun.

Hundeide forsøkte først å nå paret via e-postadressen som ble oppgitt i brevet - uten hell. Da hun fortalte om funnet i en lokal Facebook-gruppe, begynte imidlertid ballen å rulle.

Derfra skal noen ha delt innlegget til bekjente på Shetland - og i løpet av en times tid fikk hun en melding fra Peter.

- Han synes det var veldig artig at noen hadde funnet brevet etter så mange år. Han fortalte at de hadde solgt båten de seilte med, siden de begynte å bli eldre, forteller Hundeide.

Paret skal allerede ha invitert henne på besøk til Shetland når smittesituasjonen tillater det.

- De sa at jeg var hjertelig velkommen, så jeg tenker å besøke dem når corona er «over». Jeg elsker å reise og har aldri vært der før, så jeg tror det kan bli en fin opplevelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer