Fant flere hundre tusen kroner i Lime-razziaene

- Dette vil ta tid.

BESLAG: Politiet fant flere hundre tusener av kroner under beslagene de har foretatt tirsdag og onsdag.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BESLAG: Politiet fant flere hundre tusener av kroner under beslagene de har foretatt tirsdag og onsdag. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har gjort beslag av flere hundre tusen kroner etter at de i går begynte razziaene mot flere Lime-butikker og deres ledere.

- Det er en stor mengde beslag, så dette vil ta tid. Vi har blant funnet flere større pengebeløp i størrelsen hundre tusener, og vi har funnet elektronisk kommunikasjonsutstyr, sier politiadvokat Åsmund Yil under pressekonferansen klokka 17 onsdag.

11 av 20 framstilles Over 50 adresser er kontrollert og gjennomsøkt i saken, etter at politiet i Oslo tirsdag morgen gikk til aksjon mot flere av Lime minipris' filialer og et advokatkontor i Oslo.

LES OGSÅ: Her pågripes lederne i dagligvarekjeden.

I dag ble to personer pågrepet i saken - den ene for medvirkning til grov menneskehandel og den andre for forsøk på å forspille bevis.

I morgen vil elleve av de 20 siktede i saken fremstilles for varetektsfengsling.

De som ikke blir framstilt for fengsling vil etter avsluttende undersøkelser bli dimitert, opplyser politiet.

Måtte ta inn på hotell Politiet forteller under pressekonferansen at de har måttet leie hotellplass for å få gjennomført det enorme arbeidet med å gjennomgå personer i saken. De har kartlagt identitet, oppholdstillatelse og hvorvidt personer kan være ofre eller medvirkende i saken.

- I går var over 30 personer gjennom denne prosessen, opplyser Yli.

Den ene av de to nye siktede i saken ble observert i går, da vedkommende fjernet dokumenter fra en av butikkene før politiet fikk kontroll på stedet.

Politiadvokat Yli ville ikke si noe om disse dokumentene nå har kommet til rette.

Med dagens to nye pågripelser, betyr det at det nå er totalt 20 siktede i aksjonen. 11 for menneskehandel, fire for bedrageri, fire for heleri og en for bevisforspillelse.

Ønsker kontakt med andre I går ble 31 personer kontrollert for identitet, statsborgerskap og status i saken. Flere av disse fikk overnattingsplass på hotellet politiet så seg nødt til å leie rom ved.

Politiet ønsker kontakt med tidligere ansatte i Lime-kjeden som kan fortelle dem om arbeidsforholdene.